• 21924
    * üçüncü terim döneminde şu mesajı net bir şekilde veriyordu: bu takım belki gol atamayabilir ama istemezse gol yemez. bunu yaparken de muazzam savunma oyuncularından kurulu değildi; bamteli takım savunmasıydı. bir buçuk senedir hocanın elinde olan bu takımın hâlâ ne oynadığı tam olarak belli değil. içeride, ilk yarı üretkenlikten uzak, devre arası fırçası ve tribün gazı ile ikinci yarı maç kazanan takım olmayız umarım bu sene. herkesin deplasmanda çokça puan kaybettiği bir ortamda çoktan bir tık az puan kaybı sizi kurtarır ama avrupa sahnesinde kral çıplak der herkes. sezonun ilk yarısını adaptasyon, ikinci yarısını da önemli olan üç puan geyiği ile geçirmemeliyiz artık.

    *seri kardeşimiz bence savunmanın önünde oynayabilir. çapa kültüründen biraz kurtulmak gerekir. çünkü seri-belhanda arkası bir de kesici adam olursa sanki ofansif gücümüz azalır gibi. fakat belhanda-babel-feghouli ve kuvvetle muhtemel bitirici forvet çok sinir bozacak. bunları izledikçe hakeme saran ağlak tayfayı bu sene daha fazla göreceksiniz. ama bir kardeşimiz de kalkar derse ki üstte söylediğin piranalar zaten ligde bize maçı bir şekilde kazandırır, avrupa için bu hamle önemli, ona da saygı duyarım.

    *babel'in futbol aklı her yerde oynamaya müsait. eğer siz oyunu orta saha ile rakip ceza sahası arasında sadece top çevirerek oynarsanız, forvet hattında kim olursa olsun etkisiz kalır. babel, içerideki maçlarda ceza sahası golcüsü olarak bile forma giyebilir, hiç problem değil ama bu adamın yeri kanat. topu aldığında ne yapacağını hepimiz biliyoruz, rakip de biliyor ama bilmek yetmiyor işte.

    *bruma-garry-onyekuru geleneği olarak içeri dalan adamları severiz. fakat bunların sonuçlarına dair bir istatistik paylaşılsa çok da matah bir şey olmadığını, bence sadece göze hoş gelen bir koz olduğunu görürüz. babel bu tarz bir adam değil ama olması da şart değil. bu konu beni endişelendiriyordu lakin gerek yokmuş. bek ile olan uyum, ortak dil fersah fersah bireysellikten öndedir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın