• 159
    2020 sezonu ile ilgili gelişmelerin yavaş yavaş netleşmeye başladığı organizasyon.

    2020'de kesin olarak takvime alınması kararlaştırılan 2 yarış olacak. bunlardan ilki 35 yıl sonra takvime geri dönen hollanda grand prix. bunda max verstappen'in ne kadar etkili olduğunu yazmaya da gerek yok herhalde. yalnız moto gp'nin de düzenlendiği assen pisti varken sırf maziye dönüş için zandvoort pistinin tercih edilmesi rezalet ötesi bir karar. zaten halihazırdakiler yetmezmiş gibi nurtopu gibi bir geçişe müsait olmayan pistimiz daha olacak. kesinleşmiş diğer yarış da foruma tarihinde ilk defa düzenlenecek vietnam grand prix. vietnam bir sokak yarışı şeklinde olacak fakat start-finish düzlüğü dışında bir tane 850m bir tane de 1.5 km uzunluğunda dev düzlüğün yer aldığı, bir bölümün ise art arda gelen virajlarla maksimum downforce isteyeceği enteresan bir pist olacak. eğer geçişe imkan tanıyacak şekilde düzenlenirse belki de takvimin en muazzam pisti olacak. pistin oluşturulması düşünülen caddelerle ilgili izlediğim bir video'da yolların genişliği çok iyi görünüyor fakat şu an her yer çalılık ve moloz içerisinde o yüzden net bir şey söylemek mümkün değil.

    şu an halihazırda takvimde 21 yarış var. bu yeni iki pist eklenince 23 olacak ama kimse 23 yarış olmasına yanaşmıyor. zaten takvim dışına çıkılmayacağı için arka arkaya yarışlar yapılması gerekecek. buna da takımlar karar verecek. şu ana kadar belirtilen görüşlerde bir yılda kullanılan maksimum 3 motor kuralının devam etmesi isteniyor ki takımlara en büyük maliyet burada. ama 3 motorun 23 yarışı çıkarıp çıkarmayacağı büyük soru işareti. hamilton mesela bunun pek mümkün olmadığını dile getirmiş. haas patronu günter steiner 23 değil de 22 yarışın daha makul olacağını belirtmiş. organitör liberty media'ya kalsa yarış sayısını 30 bile yaparlar ama takımların ne diyeceği çok önemli olacak.

    eğer takvim 21 veya 22 yarıştan oluşacaksa takvimden çıkacak yarışlar hangileri olacak diye düşünüyorsanız en büyük aday hockenheim. mercedes bu yıl yarışın takvimde kalması için elini taşın altına koymuştu ama önümüzdeki sene için böyle bir düşünceleri olmadığını açıkladı. aracı, üreticisi ve onca pilotu olan bir ülkenin takvimde yer almaması çok tuhaf ve üzücü olsa da almanya grand prix gelecek sene %99 yok. bir diğer aday ise ispanya grand prix. geçiş azlığından dolayı benim de hiç sevmediğim bir pist katalunya ve bu sene itibariyle kontratı bitti. yarışın takvimde kalması için büyük çalışma yürütüldüğü ve yeni kontratın yapılabileceği yazılıyor ama bu da ancak 2019 sezonunun ara tatilinde kesinleşecektir. büyük ihtimalle de yeni eklenen 2 yarıştan dolayı 21 yarış mı kalsın 22 mi olsun sorusuna verilecek cevap ispanya gp'nin kaderini belirleyecek.

    şu an italya, ispanya, almanya ve meksika yarışlarının kontratı bitmiş durumda. italya organizasyon kurulduğundan beri takvimde hep yer aldı o yüzden yeni kontrat konusunda bir sıkıntı beklenmiyor. temmuz ortasında da meksika ile anlaşma sağlandığına dair haberler geldi ama hala kesin değil. bir yandan da wimbledon ile çakıştığı için silverstone yarışının başka bir tarihe alınması gündemde. gelecek yaz olimpiyatların olmasının da takvimi etkileyebileceği söyleniyor. bekleyip göreceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın