resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 7036
    sadece burada değil farklı başlıklarda bile eleştirilmesi güldürmüş oyuncudur. (bkz: jimmy durmaz/#2721837)
    bazı oyuncuların kaderi bu sanırım takımın en kilit oyuncusu da olsa en ufak hatasında yaptığı her şey akıllardan uçup gidebiliyor.

    belhanda'yı değerli yapan sadece performansı değil, oynadığını mevki, saha içindeki görevleri ve aldığı roldür. çünkü 10 numara olarak tabir ettiğimiz rol günümüzde eriyip ortasahaya ya da forvete evrildi, evrilmek zorunda kaldı. yani artık sırt numarasından başka bir anlam taşımıyor. futboldaki en değerli oyuncular da günümüzde bu rolü benimseyebilen oyuncular.

    takımların topla oynadığı alanın kısalması, daha dar alanlarda topun geçişinin sağlanması günümüz futbolunda artık çok daha zor. dolayısıyla ortasahadan üçüncü bölgeye topun taşındığı alan rakip takım tarafından en yoğun şekilde parsellenen, en çok baskı uygulanan mevki.

    belhanda'yı izlerken bütün sahayı, çevresindeki oyuncuları, pas opsiyonlarını da görebilmek gerekiyor. çevresindeki oyuncular ne kadar hareketli, pas isteyen oyuncularla çevrili olursa, defans hattını ne kadar öne çıkartıp, oyuncuları birbirine ne kadar yaklaştırsak belhanda'dan da o kadar çok verim alırız. bu anlamda da seri transferi bizim için düşünüldüğünden çok daha değerli olacak ve belhanda'nın performansını da yükseltecektir. belhanda'yı bu bağlamda seyretmezseniz aynı noktada debelenip durursunuz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın