resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 7030
    birincisi, kendisinin 3 ağustos 2019 galatasaray panathinaikos hazırlık maçı performansı hiç bir şey için ölçü ya da belirleyici değildir, bu yüzden dünkü maçı baz alarak yapılan eleştirel yorumlar abartılı ve gereksiz olmuştur.

    ikincisi, defalarca kez yazdım ve yine yazmaktan çekinmiyorum, bana göre galatasaray forması giyemeyecek kadar ciddi mental kusurları var, bu kusurları nedeniyle maç performansları çok değişken olabiliyor. bazen çok iyi oynuyor ve sahada önemli işler yapıyor, bazen de sahadan siliniyor ve takım çok ciddi sıkıntı yaşıyor. yine kendi fikrime göre bizim gibi ligde her daim şampiyonluğun en büyük favorilerinden biri olan ve avrupa'da başarı amaçlayan bir takımın bu konuda daha istikrarlı bir oyuncuya sahip olması gerekir.

    üçüncüsü, sözlükte ortaya çıktığını gördüğüm ve tuhafıma giden bir durum var. nedir bu? bazı kişiler ya da durumların eleştirilemez olması. belhanda konusu da böyle. kendisine eleştiri yapılamaz şeklinde davranılıyor. neden bu şekilde davranılıyor anlamıyorum, belhanda da gayet eleştirilebilir bir oyuncu ve geçen sezonun ilk yarısında oynadığı futbolu düşününce, bu eleştirilerde kısmen haklılık görüyorum.

    dördüncüsü, artık lütfen sneijder ile kendisini kıyaslamayı bırakın. belhanda'yı eleştirenlere de "sneijder sevicilerin beğenmediği" demeyi de bırakın. sneijder'in gelip oynadığı süre, takıma yaptığı katkı ve elde ettiği başarılar belli, belhanda'nınkiler belli. sneijder'in saha içerisinde aldığı görevler belli, belhanda'nınkiler belli. snejider günümüz futbolunda artık selefi kalmayan modern on numaranın son türevlerinden. kendisini canlı olarak galatasaray forması ile izlemek muazzam bir şanstı. büyük oyuncuydu, büyük oynadı ve büyük bir iz bırakarak gitti. dursun özbek yönetiminin kendisini ucuzca harcaması bana göre yakın tarihimizde galatasaray takımın yaşadığı en büyük skandallardan biriydi. ama artık geçmiş geçmişte kaldı, önümüze bakmak zorundayız.

    fikrim hala sabit, eğer iyi bir bonservis bedeli önerilirse kendisine teşekkür edip yollar ayrılmalı ve kendisinin rolünü oynayabilen daha genç, mental olarak devamlılığı olan bir oyuncu temin edilmeli. ancak lig artık başlamak üzere ve bu tarz bir transferin olma ihtimali yok gibi. bu noktada oyuncumuza sahip çıkmamız gerekiyor. fatih hoca kendisine güveniyor. umarım sevenlerini ve biz galatasaray taraftarlarını üzmez ve sahada performansı ile olumlu/olumsuz eleştirilere cevap verir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın