• 323
    nick'i dünden beri sol frame'den düşmeyince bhutan krallığı bal ligi'nde oyuncu scout ederken sıkıntıdan öldü sandığım yazar. meğerse box to box'a box to box dediği için eleştiriliyormuş. *

    halbuki box to box'a kutu kutu pense, deep lying midfielder'a denizin buz gibi derin sularında yatan şahin k, poacher'a sürek avcısı, libero'ya da ahmet altan demeliydi. işte o zaman hayat bayram olurdu. bir de şu "oyuncu rollerine fazla takıyor" muhabbeti var. çok iyi, çok da güzel yapıyor. her oyuncunun nevi şahsına münhasır bir fiziği, zekası, tekniği hatta hırsı var ve -belki bazılarına ilginç gelecek ama- büyük takımlar transfer yaparken bunlara dikkat ediyor. atıyorum guardiola orta saha kurarken çat çat çat tek pas yapabilecek adam ararken allegri, it gibi koşup alan daraltan ciğersizlere bakıyor. ya da olayı daha da somutlaştıralım. icardi denen adam adinin teki ama çok iyi forvet, buna rağmen conte bu adamı neden takımında istemiyor? çünkü conte hücum hattını bir pivot bir de hareketli forvetten kurmak istiyor ve icardi bu rollerden ikisine de uymuyor. sırf bu yüzden inter yönetimi işi gücü bıraktı haftalardır lukaku'yla dzeko'nun peşinde koşuyor. kimse de conte'ye gidip "ya başkan yap bi' güzellik, oynat şu icardi'yi" demiyor. çünkü bunu kendilerinden isteyen conte. üç serie a, bir premier lig şampiyonluğu var herifin.

    yakın tarihten benim en aklımda kalan hikayelerden biri daha... benitez, real'de göreve başladığında daha yeni porto'ya giden casemiro'yu dalga malzemesi olma pahasına geri getirtip orta sahayı casemiro-modriç-kroos üçlüsünden kurmuştu. sonra medya james'i oynatmıyor diye adamı itin tenasül uzvuna öyle bir soktu ki benitez kalktı en olmayacak maçta, el classico'da modriç-kroos-james üçlüsünü sahaya sürdü. o maçta barça'dan 4 tane yediler ve benitez'in kellesi gitti. yerine gelen zidane, adının da ağırlığıyla benitez'in başta kurmak istediği casemiro'lu orta sahayla arka arkaya üç şampiyonlar ligi şampiyonluğu kazanarak tarihe geçti. bu metelleri daha da çoğaltabilirim. pirlo'nun kariyeri ofansif orta sahadan defansif orta sahaya evrilmesiyle kurtulmuştur ya da mourinho'nun sol ayaklı stoper aşkı ve lucio transferi inter'e yarım asır sonra ilk şampiyonlar ligini kazandırmıştır... hatta aha gözlerimizin önünde gerçekleşiyor: 4-4-2 kullanmaya başlayan ancelotti, orta sahanın göbeğini iki 8'den kurmak için diawara gibi bir cevheri gönderip eşek yüküyle paraya elif'i aldırıyor.

    yani ancelotti'sinden pep'ine kadar bunca insan yanılıyor olabilir mi? olabilir tabii. ktei de yanılabilir. benim de katılmadığım görüşleri var. menemen soğanlı olur diyor mesela. ama ben bunu kalkıp da nick altına yazmıyorum. onun yerine asrın icadı olan özel mesaj yoluyla kendisini rahatsız ediyorum. "şu an üzerinde ne var?" diye sorup akabinde meramımı dile getiriyorum. olması gereken de bu "bence". allah sizi inandırsın son derece de kibar bir beyefendi kendisi. attığınız mesaja üstündeki çizgili takım elbisesi ve elindeki kanyağıyla ince bir şekilde cevap vereceğine eminim. ama adamı illaki darlamak isteyen varsa yine kendi bilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın