• 21877
    1 uruguaylı, 1 norveçli, 2 brezilyalı, 1 nijeryalı, 1 kongolu, 1 japon, 1 fildişi sahilli, 1 faslı, 2 hollandalı, 1 cezayirli, 1 yunan, 1 senagalli, 1 isveç altyapılı türk, 1 hollanda altyapılı türk, 2'si kaleci olmak üzere 7 ülke içinden yetişmiş türk ve geriye kalanı altyapı oyuncularından oluşan takım.

    fatih terim'in ffp anlaşması gereği satmadan alamadığımız için özellikle türk oyuncular bakımından istediği kadroyu kurabildiğini söylemek zor. zira o istediği oyuncular*** için kulüpleri yüksek bonservis talebinde bulunuyorlar. ama bu durum öz kaynaklarımıza dönmemiz açısından da büyük bir fırsat. her ne kadar son 15-20 yılda galatasaray'a hizmet anlamında sabri sarıoğlu, arda turan, semih kaya, emre çolak ve ozan kabak'la birlikte sadece 5 oyuncu çıkarmış olsak da özellikle 2000 ve sonrası doğumlular ümitlerimizi yeşertiyor. fatih terim'in de bu konuyla ciddi şekilde ilgilendiğini düşünüyorum.

    2019-2020 sezonu için özellikle orta saha rotasyonunda mustafa kapı ve atalay babacan'ın kullanılacağına inanıyorum. aynı zamanda yedek türk stoper için hiç transfer çalışması duymuyor oluşumuz, bende ogün çalışkan'ın tıpkı ozan kabak gibi yukarıya alınabileceği fikri oluşturuyor. ayrıca yine kimsenin potansiyel görmediği altyapı oyuncularımızdan herhangi birinin değişik bir özelliğine bakıp takıma monte edebilir.

    adrian knupp, adrian lutu, sergio almaguer, mohammed sarr, fabio pinto, dany nounkeu gibi facia yabancı transferlerin aksine fatih terim özellikle türk oyuncuların galatasaray'da oynayabilme yeterliliğini çok çok iyi görebilen bir teknik direktör. kimse yiğit gökoğlan veya sercan yıldırım örneği vermesin zira hoca bu oyuncuların satın alınmasını değil, kiralanıp durumlarına göre satın alınmasını istemiş, yönetim de bu oyuncuların kulüplerinin isteklerine boyun eğip kendilerini satın alarak galatasaray'ın sonraki yılları için mali açıdan sırtına büyük yükler bindirmiştir.

    kadro mühendisliği açısından şu an için fena bir durumda değiliz ama 2 tane çok önemli pozisyon oyuncusu ihtiyacımız var. ilki rakip tarafından kaliteli bir pres geldiğinde topu ve oyunu doğru yere yönlendirebilecek, topu ayağında eveleyip gevelemeyen bir ön libero. 28 temmuz 2019 bordeaux galatasaray maçı'nın ikinci yarısının son 20 dakikasında mustafa kapı bunu kusursuz bir şekilde yaptı mesela. umarım bu şekilde üzerine koyarak gider. tabi sözleşmesinin 2020 yani önümüzdeki yıl bittiğini düşünürsek acil bir sözleşme yenilenmesi de gerekiyor.

    ikinci ihtiyacımız ise manchester city'de oynayan gabriel jesus'un ta kendisi. tabi bu mümkün olmadığı için en yakın ikamesini bulup getirebilirsek, şampiyonlar ligi'nde en azından gruptan çıkmaya ciddi şekilde aday olacağımızı düşünüyorum. gabriel jesus hem hücum presi başlatan, hem rakip defansı yoran, hem topla rakip arasına girip top saklayabilen hem de topu kenarlara götürüp defansını rahatlatan çabuk bir oyuncu. bize de bunları galatasaray seviyesi için fena halde yapmayacak bir forvet şart.

    anlattığım bu iki tip oyuncuyu bulduğumuz takdirde türkiye liginin şampiyonluk için en büyük favorisi yine biz oluruz. taraftarın esas beklentisi olan şampiyonlar ligi için de kilit rollerdeki oyuncularımız allah göstermesin ciddi bir sakatlık yaşamazlarsa iddialı duruma geliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın