• 21875
    luyindama'nın da kesin olarak katılmasıyla (yalan yok, bir sorun çıkacak diye korkuyordum) tartışmasız türkiye'nin en iyi defans beşlisine sahip takım.

    eğer orta saha'ya seri'yi tamamlayacak ve istenilen oyunun bütünlüğünü sağlayacak bir transfer yapılırsa sadece şimdinin değil türkiye özelinde tüm zamanların en iyi orta saha rotasyonlarından birine sahip olacağız.

    hücum hattı için söylenecek çok şey yok. şu haliyle bile gayet yeterli, ki öyle görünüyor, daha da güçlü olacak.

    hocamızın da dediği gibi rakiplerimiz her fırsatta organize ama amatör bir kötülükle bırakın bize zarar vermeyi, bizleri daha da kenetliyorlar. zaten psikolojik üstünlük bizde, bu sayede, bu üstünlüğü daha da perçinliyoruz. demem o ki, türkiye'de sadece sporda değil, çeşitli alanlarda da çok sık görülen başarılı dönemler sonrası yaşanan odaklanamama, rehavet gibi sorunları yaşamayacağız.

    bir galatasaray'lı olarak elbette tarafsız gözle bakabilmem kolay değil. ancak yukarıda söylediğim tespitlerin objektiflikten uzak olduğunu düşünmüyorum.

    bu sebeplerle 2019/20 sezonundan beklentim şampiyonluk ya da şampiyonlar ligi'nde nispeten başarılı bir sezon değil. lig şampiyonluğu elbette çok önemli. zaten bu kadronun, mevcut şartlar altında, buna ulaşmasının gazetecilik jargonuyla, haber değeri pek yok.

    bizim gibi devamlı hedefleri olan takımların sistem kurma çabalarındaki en büyük handikapları, yarışmacı kimliğini kaybetmeden sistem kurma zorunluluğu. mevcut şartlar (güçlü bir kadro, önceki dönemlere ve rakiplere nazaran sağlanan mali disiplin, psikolojik faktörler, bütünleşmiş bir camia) göz önüne alındığında önümüzde çok büyük bir fırsat var. özellikle ülke sınırları içindeki rakiplerimizle hem rahatlıkla yarışabilir, hem de özlenen ve bu takımın hak ettiği sistemi sonunda kurmaya başlayabiliriz. bu tarihi bir fırsat. akla gelebilecek her alanda şartlar bizden yana. (elbette olması gereken, adle işaret eden şartlardan bahsediyorum. yoksa ellerindeki kurumlarla, her fırsatta ahlaksızca saldırıyorlar, saldıracaklar)

    tarihi bir dönemeçten geçtiğimizi düşünüyorum ve umutluyum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın