• 51
    kesinlikle ama kesinlikle 10 yıllık verilmemesi gereken haktır.

    ülkenin ekonomik durumu ve döviz kuru malum. böyle bir durumda yerli firmalar reklam ve yatırımı geçtim anca ayakta durmaya çalışıyor. böyle olduğu için stadın isim hakkını alabilecek firma sayısı bir elin parmağını geçmez. yani eskiden böyle bir reklam fırsatı için rekabet oluşur ve bu durumu lehimize kullanabilirdik.

    dediğim gibi şu an böyle bir ekonomik ortam yok. dolayısıyla firmaların vereceği miktarlar cüzi olacaktır. o nedenle adnan polat'ın yaptığı gibi benden sonrası tufan diyerek 10 yıllık verilmemeli. misal 5 sene sonra ülkeye sıcak para girişi olur da 2009-2010'daki parasal bolluk yaşanırsa o zaman niye 10 yıllık verdik diye dizimizi döveriz.

    yabancı firma olarak bakarsak durum farklı ama o yabancı firmaların türkiye'ye böyle bir reklam yatırımı yapması bana olası gelmiyor. hangi sektör bizi tatmin edecek bir bütçe ayırabilir bu işe? otomotiv desen satışlar dipte. spor markaları desen hepsi iş yapmayan avm'lerdeki mağazalarını kapatıyor. online alışveriş desen zaten oligopol piyasa ve adamların tek kalemde böylesine devasa reklam harcamasına ihtiyacı yok. teknoloji firmaları desen taksit yasağıdır döviz kurudur uğraşıyor. bankaların hepsi yabancılarda ve onlar da bu toplara girmiyor genelde. katarlılar trabzon'a sponsor oldu bir tek. o da şike olayının sus payı olarak hükümetin ricasıyla...

    benim aklıma yabancı ve özellikle körfez ülkelerinin hava yolları geliyor. uçaktan bakıldığında stadın çatısında isimlerinin yazması hoşlarına gidebilir ama orada da thy yani hükümet sıkıntı çıkarabilir.

    kısacası 100 milyon dolarları veya euroları unutun. daha gerçekçi rakamlar bekliyorum ama o zaman da ilk başta dediğim gibi asla 10 yıllık yükümlülüğün altına girmemeliyiz.

    ekleme: o allah'ın cezası petrol firmasını hiç saymıyorum çünkü herifler her yaz başı sosyal medyayı galatasaray'a sponsor olacağız diye yemliyor ve bedavaya mis gibi reklam yapıyor. uzak olsunlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın