resim
Gheorghe Hagi
Görev:Teknik Direktör
Takım:FCV Farul
Yaş:59
Uyruk:Romanya
  • 5675
    romanya futbol tarihi'nin en büyük, galatasaray futbol tarihi'nin de en büyük 8-10 figüründen biri olan eski futbolcumuz, nam-ı diğer karpatların maradona'sı.

    5 şubat 1965 doğumlu olan hagi, halen ülkesinde bulunan ve sahibi olduğu viitorul constanta takımını çalıştırıyor.

    profesyonel futbolculuk kariyerine 1982 yılında henüz 17 yaşındayken farul constanta takımında başlayan hagi, burada gösterdiği performansla sportul studentesc kulübüne transfer oldu ve 1987 yılına kadar bu formayla mücadele etti. 1987 yılında transfer olduğu steaua bükreş kulübünde 4 romanya ligi şampiyonluğu, 3 romanya kupası ve 1 avrupa süper kupası kazanırken, aynı dönemde 1 şampiyonluk kulüpler kupası finali ve 1 de fifa kulüpler dünya kupası finali oynama başarısı gösterdi.

    1990 yılında real madrid'e transfer olan hagi, iki yıl herhangi bir şampiyonluk kazanamadan çok sevdiği hocası mircea lucescu'nun çalıştırdığı brescia'ya, o zamanlar dünyanın en iyi futbolcularının gittiği serie a'ya transfer oldu. takımdaki ikinci yılında kaptanlığa yükselen hagi, yine ikinci yılında kulüp tarihinin en büyük başarılarından biri olan anglo-italyan kupası'nı kazandı.

    1994 fifa dünya kupası'ndaki muhteşem performansıyla romanya'nın çeyrek finale çıkmasında büyük katkısı olan hagi'nin, aynı turnuvada taç çizgisi kenarından cordoba'lı kolombiya'ya attığı gol halen dünya kupaları tarihinin en iyi gollerinden biri olarak gösterilir.

    dünya kupası sonrası barcelona'nın teknik direktörü johann cruyff'un dikkatini çeken hagi, o'nun çabalarıyla barcelona'ya transfer oldu ve sonraki 2 yılını katalunya'da geçirdi. o zamanlar la liga'da uygulanan ve ligdeki takımların ilk 11'lerinin ispanya dışından sadece 3 futbolcunun oynamasına izin verdiği sistemde, sık sık hristo stoichkov, michael laudrup ve romario'nun yedeği kaldı ve bu sebepten cruyff'la büyük tartışmalar yaşadı. buna rağmen 2 yılda toplam 51 maça çıktı

    sonunda kader ağlarını ördü ve hagi 1996 yılında, daha sonrasında galatasaray camiasından aforoz edilecek ergun gürsoy'un büyük çabalarıyla galatasaray'a transfer oldu. bence jupp derwall'le birlikte kulübün sportif başarı anlamında kaderini değiştiren en önemli figürlerden biri olarak galatasaray ve türk futbol tarihine adını altın harflerle yazdırdı. attığı onlarca gol, yaptığı onlarca asist, kazandığı lig ve kupa şampiyonluklarının yanına eklediği uefa ve süper kupası bir yana hagi, avrupalılara kafa tutmanın, onlardan korkmamanın ve kaybetmeyi asla kabullenmemenin öncüsü olmuş, yeri asla doldurulamayacak bir galatasaray efsanesi ve bir futbol kahramanı olarak gönlümüzün en güzel yerinde yerini almıştır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın