Hazırlık Maçı
1 - 3
  • 73
    adem büyük daha önce yapmadığını yapıp daha müsait durumdaki arkadaşını, yani atalay babacan'ı gördü. atalay da gerekeni yaptı. sonra da devre arasına girildi.

    dikkat çeken futbolcular ilk iki sırasına ömer bayram ile jimmy durmaz'ı koyarım. bu çok net. ömer bayram değişik bir repertuar ortaya koyuyor bu maç. alıyor, veriyor, boşa kaçıyor, tekrar alıyor, topla dalıyor. ilginç. özellikle dakika 43 gibi donk ile orta sahada yaptıkları ve sonrasında etkili olabilecek bir yerden kazandırdığı serbest vuruş pozisyonu güzeldi.

    jimmy durmaz, zaten hazırlık aşamasının genel olarak en iyilerinden biriydi. yine iyi bir performans. özellikle dk 39, sağ dip çizgide rakibini bir sağa bir sola yatırıp hazırladığı pozisyon güzeldi.

    sonra ryan babel, atalay babacan ve mariano.

    atalay babacan'ı oyun olarak değerlendiriyorum. zannediyorum kendisi de farkındadır. rakip müsade ettiğinde güzel top kullanabiliyor ama şarj aldığında dengesi tamamen bozuluyor. her pozisyonda neredeyse düştü.

    aklıma gelenler bunlar.

    okan'ın biraz daha topun kıymetini bilerek oynamasını ister miyiz? isteriz de gereksiz riske girmesini ister miyiz? karar veremedim. ben canlı topu oyuna sokuşunda biraz sıkıntı gördüm. onun haricinde dakika 43'teki derin topa çıkış zamanlaması iyiydi.

    başka?

    nagatomo eski günlerindeki gibi. eforlu oynuyor. git gelli oynuyor.

    ahmet çalık. her zamanki ne top ayağındayken ne de savunmada güven vermiyor. gerçi öyle bariz bir hatası olmadı. ama işte taraftarda bıraktığı intiba bu adamın. kolay değişmez. topu onun ayağından bir kere çıkarmaya çalıştık. kalemizde pozisyon oldu. gerçi marcao'nun pasıyla kalemize pozisyon olarak dönüyor. ama marcao deneme sayısı yüksek. bilemedim.

    dakika 41-42 civarı bir ara marcao rakip ceza alanının tam ortasında top dağıtıyordu. ahmet de hemen orta saha çizgisinin biraz önündeydi. defans hattını o kadar ileri çekmiştik.

    daha önce yazdığım gibi, ön alan presinin devamını getirmek lazım. pozisyon almakta biraz zorlanıyoruz. birçok pozisyonda çok kolay bir şekilde dikey pasla en doğru adamı buldular. böyle olunca birden 5 adamımız falan oyundan düşüyor. sonra geri koşmak için ekstra efor.

    diğer dikkat çeken husus. topun sağdan sola soldan sağa hızlı dönmesi. sahayı enlemesine kateden uzun paslar yerlerini buldu ki bir pozisyonda top
    -hafızamda bir abartı yoksa- 3 kere kanat değiştirdi böyle.

    ilk yarı böyle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın