• 491
    bize büyük fırsatlar sunan transfer dönemi. hayallerimi daha çok ilk 11 odaklı olarak yazmak istiyorum.

    forvet: kaynak yaratmak ve kafamızın rahatlaması için ilk olarak diagne'yi satıyoruz.
    falcao'nun da olası transferi bizi 2 yıl rahatlatır. maaş kısmını makul bir şekilde halledersek 2 yıl sonra satamayız diye bakmamamız gereken bir isim kendisi. uç örnek olacak ama mesela barcelona 28 yaşındaki antoine griezmann'ı transfer ederken 3 yıl sonra 100e tekrar satarım diye almıyor. beni bir 5 yıl üstün başarılara taşısın diye alıyorlar. belki de 35-36 yaşlarında oradan emekli olur bilemeyiz. biz maalesef ekonomik olarak ne barcelona'yız ne de o kalitedeki futbolcuları 28 yaşında getirme şansımız var. falcao da bize 2 yıl üstün performans sağlarsa zaten beraberinde gelecek; rakiplere ciddi bir tehdit yaratma baskısı, marka değerimizi yükseltme şansı, forma ve bilet satışındaki artış ve hatta belki de sponsor bulma kolaylığı gibi faydalarını da cebimize koyarız. scout transferi isteyenlere de hak veriyorum fakat o arkadaşlar lütfen açıp geçen seneki porto maçlarının tekrarını veya özetini izlesinler. önce bir tane garanti alalım sonra yanına scout transferini de yaparız, zaten oraya tekrar geleceğim.

    orta saha: orta sahanın ortasına bir oyuncu transferi şart. bu ismi de kaliteli kiralık bir isimle dolduracağız gibi duruyor, benim için tamamdır. bunun dışında jimmy durmaz'ın hazırlık maçlarındaki görüntüsü bizim için çok kıymetli oldu. orta sahanın ortasını veya ihtiyaç duyulursa bir kanadı sırıtmadan yedekleyebilecek zaman zaman 11'i zorlayabilecek bir izlenim veriyor. donk ile beraber kulübedeki güvendiğimiz isimler olacak. belhanda'nın da kalmasından yanayım.

    defans: burada artık sözleşmelerinin son senesinde olan 2 bekimizle de vedalaşma vaktinin geldiğini düşünüyorum. özellikle 4-4-2 benzeri bir düzene döneceksek daha tempolu isimler gerekiyor. hepimizin keyif aldığı, real madrid'i 3lediğimiz(ah o drogba'nın attığı gol ofsayt olmayacaktı) maçta orta sahamız hamit-selçuk-melo-sneijder gibi net bir kanadı olmayan bir düzendeydi ama beklerde riera ve eboue gibi çizgileri tam saha kullanmayı seven 2 bekimiz vardı. mevcut kadroda da babel ve soso'nun sık sık içe katetme isteklerini dikkate alırsak boşalttıkları alanları fırsata çevirebilecek tempolu bekleri tercih etmeliyiz. şu an mariano'nun maaşı bonuslarla yaklaşık 2.6m, nagatomo'nun ise net 2m. gelebilecek 2'şer m bonservislerle 1 sezon için 9m e yakın bir parayı kasamızda tutmamız lazım. sağ bek için linnes + şener ile idare etsek de tempolu bir sol bek transferi bekliyorum.

    buraya kadar özetlersek:
    ilk 11 için gelmesini beklediklerim: falcao, kiralık orta saha, solak sol bek
    yedek için beklediklerim: yerli stoper, belki yerli santrafor
    gitmesini beklediklerim: diagne, mariano, nagatomo ve belki mitroglou

    ve en kritik yere geliyorum.
    olur da diagne, 2 bekimiz ve belki de telles'ten de gelecek paralarla kendimizi(halihazırda luyindama sonrası -2.3m görünüyor) + 15-20m bandına atarsak; kiraladığımız orta sahalardan birini alma şansını ve(ya) falcao'nun yanına kaliteli tercihen daha genç bir forvet getirme şansını ve(ya) yine tercihen genç solak bir sol bek alma şansını ve(ya) arttırabileceğimiz bir miktar parayla güzel bir scout transferi yapma şansını yakalayacağız.

    yani bir anda:
    falcao + 2.forvet + kiralık schneiderlin(wanyama vb.) + sol bek + yatırımlık scout transferi gibi çılgın bir dönem geçirme fırsatı elimizde. (sırasıyla 0?+7m+1.5m+5m+2.5m= 16m gibi düşünebiliriz)
    tabii gerçek hayat öyle fm'deki gibi al sat yapmaya benzemiyor. umarım şans yanımızda olur ve doğru kararlar veririz.

    not: aslında anlaşılıyor ama, m diye kısalttıklarım milyon euro'dur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın