• 21843
    muslera - 33
    mariano - 33
    luyindama - 25
    marcao - 23
    yuto - 32 (linnes - 27)
    donk - 33
    seri - 28
    belhanda - 29
    feghouli - 29
    babel - 32
    diagne - 27

    galatasaray'ın anlık kadrosunun 11 i ve yaş dağılımı yukarıdaki gibi. 2 sene önceki kadronun artık suyu sıkılmaya başlandı. kadro yaş ortalaması yükselmesi bir kenara denetim altında geçireceğimiz önümüzdeki 2 sene için piyasası olan oyuncu da (diagne'nin bu sene satılacağını düşünürsek) pek kalmadı. geçen sene bir alt yapı mucizesi ozan olmasa şu an elimizdeki 3 tane 30 yaş altı oyuncuyu da alamıyorduk. önümüzdeki sezon vitrine çıkarabileceğimiz bir tek marcao ve luyindama var.

    hal vaziyet böyle iken halen falcaoların, josef de souzaların peşinden koşmak abesle iştigal geliyor bana. yedek kulübesini de tecrübeli, ligi bilen yerli oyuncularla zenginleştirdiğimize göre diagne'yi sattıktan sonra gelecek parayı falcao'ya yatırıp 2 senemizi düşünmek yerine, 1 tane genç ve dinamik orta saha ve 1 tane potasniyelli forvet alıp gelecek 5-10 seneyi düşünmek gerek.

    neyse ki kulübede bunu düşünüp ileriyi görebilecek gerçek bir "vizyoner" efsane duruyor da kafamız rahat. her sene içerisinde ajax, lyon, shaktara imrenip portoların, benficaların bizi defalarca tokatlamasını izleyip sene sonu yine vizyonlu transfer diye falcao diye ağlayan ver her sene fütursuzca, anlamsızca bu paradoksu yaşayan "vasat" biri yönetse ne kadar pozitif olabilirdim bilmiyorum.

    (bkz: #formalarbizdenfalcaosizden)

    not: genç fetişi diye gelen olursa entry altına çok ağır şeyler yazarım haberiniz olsun.

    edit: marcao'nun yaşında düzeltme
App Store'dan indirin Google Play'den alın