resim
Radamel Falcao García Zárate
Takım:Millonarios
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.77
Uyruk:Kolombiya
  • 1020
    çok büyük golcüdür. yani bir santrafor nasıl olmalı sorusuna bir brezilyalı ronaldo, iki falcao derim. en iyi seviyesindeki falcao'yu aktif oyuncular arasında çok azına değişirim. bu, hepsinden iyi olduğunu düşünmemden değil oyunu bana ayrıca zevk verdiği içindir. biraz da duygusal bakıyorum yani.

    ama buna rağmen bu yaşta, bu sakatlık riskinde, bu maliyetlere alınmasına karşıyım arkadaşlar. mantık açısından kafama yatan tek yanı kendisine bonservis vermeyeceksek ffp için başka çaremizin kalmamasıdır. falcao alınsa da alınmasa da genç bir santraforun mutlaka alınması gerektiğini düşünüyorum. çünkü her ne kadar son sezon çok sakatlanmamışsa da tek başına falcao'ya güvenemeyiz. mitroglu da bence bize uygun bir santrafor değil. fatih hoca forvetlerden birini daha çalışkan, daha dinamik ve daha yırtıcı tipte istiyor.

    dolayısıyla da diagne'den gelecek para 2 santrafor, bir orta sahaya yetmeyecek olur da çaresiz kalırsak mantıklı olabilir. o zaman falcao artı bir santrafor ve bir orta saha ile ffp'yi rahatlatmış oluruz. ama mümkün olduğunca bu senaryoya kalmamalıyız. çünkü arkadaşlar gelmesi için söylenen artılar tam olarak kafama yatmıyor.

    birincisi falcao'nun parasının forma satmak ile karşılanabileceğini sanmıyorum. bu avrupa'da bile çok zorken türkiye'de daha da zor.

    imaj açısından drogba örnekleri falcao ile tam olarak uyuşmuyor. drogba bize geldiğinden 7 ay önce finalde çok kritik bir gol atıp chelsea'ye şampiyonlar ligi kupasını kazandırıp gelmişti. ayrıca drogba'nın etkisi her zaman için fazlaydı. keza sneijder için de aynısı geçerli. ama falcao hem premier ligde tutunamamış bir oyuncu hem de etkisi ve medyatik yanı drogba kadar değil.

    takımın toplam maaş bütçesinin düşmesi falcao'ya bu maaşların verilebileceğini göstermez. çünkü eski hali ile olan maaş bütçesi zaten faciaydı. yeni yeni normale geliyor. şu an için tekrar arttırmak işi daha da zora sokar.

    şampiyonlar ligi galibiyet primi hesapları ise tamamen risk. çünkü bu ligde oyuncu kazandırmaz, sistem kazandırır. geçen seneki örnekte bizim hiç forvetimiz yoktu. yani o durum zaten çok absürt bir durumdu. bu sene aynı şeyin olmasını yönetim aklından bile geçirmemeli.

    türkiye ligi'nde galatasaray santraforunun 20 gol üstü atıp takımın şampiyon olması olayı zaten iki yıldır gerçekleşiyor. bunun için illaki falcao maliyetine girmenize gerek yok.

    bunları göz önüne alarak yapılması gereken; fatih hoca'nın aklındaki sisteme uyacak, gelecekte yıldız olabilecek ve galatasaray'a büyük paralar kazandırabilecek oyuncular almaktır. tabii ki tüm takımı gençlerden kuramazsınız. bence takım mühendisliğinde genç yıldız adayı olma, yıldız olma, tecrübeli olma, altyapı çıkışlı olma gibi roller de önemlidir. ama yıldız ve tecrübeli olma rolleri mevcut hali ile zaten galatasaray'da var. feghouli, babel, seri, muslera bu tarzda oyuncular. yaşlı değiller ama genç yıldız adayı da değiller. genç olarak ise sadece stoperlerimiz var. bizim artık santrafor ve orta sahadaki eksiği daha genç ve dinamik oyuncular ile kapatmamız lazım.

    ha falcao gelirse sevinir miyim? hem de çok sevinirim. bir yanım atacağı golleri sabırsızlıkla bekliyor. ancak biz artık şu kısır döngüden çıkmalıyız. 2 yıl kral ol, 5 yıl adın avrupa'da duyulmasın. bunun için de hem saha içinde sistem kurmalıyız hem de saha dışında ekonomimizi düzeltmeliyiz. bizim sadece ffp'ye uyup borcu arttırmamaya değil karımızı arttırıp borçları kapatmaya da ihtiyacımız var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın