resim
Radamel Falcao García Zárate
Takım:Rayo Vallecano
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.77
Uyruk:Kolombiya
  • 871
    masasında klavyenin hemen sağ yanında her daim casio fx991es hesap makinesi bulunduran bir muhasebeci taraftar olarak ileri yaşına gelmiş, yüksek maliyetli yıldızların transferine karşıyım. ama son yaşanılanlardan sonra dünyada en fazla 4-5 futbolcu için bir istisna oluştu benim için. bu istisna falcao için de geçerli. 6-7 m eurolar konuşuluyor. ben artırıyorum yıllık 10m euroya bile fitim. hemen eksilemeyin de bir meramımı dinleyin.

    bunun temel sebebi son dönemde gördüğüm didier drogba örneği. eğer futbol hayatının sonlarına yaklaşmış alpha karakter bir süperstara muazzam bir ücret vereceksek ben artık bu ücreti yok sayıyorum. yıllarca üst düzey liglerde sayısız maça çıkmış, saygı duyulan, bulunduğu takımlarda kaptanlık yapıp parmakla gösterilen bir figürün artıları sadece attığı gol yaptığı asist olmuyor. eğer bundan 6 yıl önce drogba'ya 1.5 yıl için 10m euro vermeseydik 2019-2020 sezonu yaz transfer döneminde şu an halaylar çekerek karşıladığımız 30m euro değerindeki jean michael seri'ye en fazla el sallardık. o da londra'da sokakta denk gelirsek falan. onu bize getiren elbette galatasaray'ın cazibesi oldu ama bizi ona tanıtan emmanuel eboué ve ya abdul kader keita olmadı. bizi o drogba sayesinde tanıdı. fildişi sahillerinin oynadığı özel bir maça giden binlerce galatasaray taraftarı sayesinde tanıdı. bizim taraftarımızın o maça gitme sebebi de drogba gibi lider, dünyada sevilen bir figürün bizim oyuncumuz olması idi. bundan 4 sene sonra duván zapata, james rodríguez kiralık gelir mi, juventus juan cuadrado'yı salarsa bizi düşünür mü ve ya en yakın örneği gustavo cuéllar'ı getirebilir miyiz soruları akla geldiğinde en önemli faktör falcao'nun burada geçirdiği günler olacak. çünkü o da tam bir alpha lider karakter. yıllardır oynadığı takımların ve kolombiya milli takımının kaptanı, parmakla gösterilen, twitterda 17 milyon, instagramda 12 milyon takipçisi olan bir süperstar.

    işin garibi bu tarz oyuncu tipi örneği de artık bulunmuyor. bu yaşlara gelmiş futbolcuların sadece yetenekli olması oynadığı dönemi etkiliyor. ben ise sonrasındaki etkisini daha kıymetli buluyorum. mesela lionel messi bile bu tarife uygun değil ama edin dzeko çok uygun. cristiano ronaldo, edinson cavani, robert lewandowski, luis suárez'e bile belki diyebiliyorum çünkü bizde oynasalar bile yarın drogba etkisi yaratırlar mı emin değilim. bizi çok seven bafetimbi gomis ve wesley sneijder'in dahi maalesef böyle bir etkisi olmadığı kanısındayım.

    haginin topuğu'nun entrysini * okuyunca da cristiano ronaldo ve pavel nedved'in juventus için ne kadar kapı açtığı konusunda da bir fikir ediniyoruz. bizim popülaritesi zirvede olan bir oyuncuyu getirip oynadığı sürede cazibe merkezi olmamız tabi ki imkansız ama en azından sonrasında temasımızı devam ettirmemiz çok önemli.

    velhasıl kelam gerek görev aldığı sürede, gerekse sonrasında bizim uluslararası piyasada sesimizi duyurabilmek için her daim böyle lider oyunculara ihtiyacımız var. dün drogba'ydı, bugün falcao, yarın ise bir başkası. keşke drogba resmi olarak bizim temsilcimiz olsa. bundan 5 yıl sonra drogba ve falcao'yu chealsea'den bir oyuncuyu ikna etmeye gönderdiğimizi düşünün. bunlar sonradan para versek dahi halledemeyeceğimiz olaylar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın