resim
Jean Michaël Seri
Takım:Hull City
Mevki:Ön Libero
Yaş:32
Boy:1.68
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 189
    iyi transferdir. uzun zaman once (1aydan fazladir) icime dogmustu, kampa katilabilecek olmasi da guzel.

    fakat ne oluyor beyler, arkadaslar, rohanlilar? bu kalitede hic transferimiz yokmus gibi ya da eldeki oyuncularimizi gommek gibi bir halet-i ruhiyeye neden giriliyor anlamiyorum.

    mesele şu, okan-emre merkezi ya da melo-selcuk merkezi ayni sekilde colman-selcuk, atiba-oguzhan/sosa gibi bir merkez dusunulmekte. donk-seri-belhanda merkezinin ligde deplasman fobisini yok etmeye katkisi olabilir. kendi sahamizda bi sekilde kazaniyoruz ligde zaten. onemli olan burda deplasman. fakat rotasyon icin ve avrupa icin gelecek takviye cok onemli.
    4-3-3'te lig deplasmanlarinda hatta avrupa deplasmanlarinda capa olarak donk kullanilabilir. bi nebze verim alabiliriz ama sorun yasayacagimiz asikar. skoru bulunca belki donk'lu sisteme donebiliriz ama asil senaryomuz muhtemelen sadece iki 8 numarali bir sistem olacaktir. genel tahmin de bu yonde. yani orta sahamiz babel-seri-belhanda-feghouli seklinde olabilir. bu biraz riskli ve ofansif bir tercih gibi gorunebilir ama iki forvetin birinin pres ozelligi yuksek oldugunda topu vermedigi surece tehlikeli bir takim olacagiz gibi.
    gecen sene yasadigimiz en temel sorun, ozellikle deplasmanlarda, belhanda'ya markaj, beklere baski yapildiginda isik gormus tavsan gibi kalan bir takim olmamizdi. topla beraber cikmakta cok sorun yasadik. fakat hoca israrla top yapilmasinda diretti ve kadro cok uygun olmamasina ragmen kaleciden kisa paslarla cikan bir takim olmayi basardik. ligin son maclarinda bir pas takimi olmak istedigimiz bariz sekilde goruluyordu. hoca muhtemelen bunu ozellikle iki yonlu merkez ile yapacak.
    diger senaryo ise 4-4-1-1 oynamak. bu sistemde de yine ofans agirlikli olacaktir. sadece belhanda forvet arkasina gecebilir ve babel-soso-belhanda uclusunun mac icinde surekli pozisyon degistirebildigini gorebiliriz.
    merkezde ise seri'nin yaninda kim oynayacak sorunsali ortaya cikiyor ama transfer olacagi kesin gibi. banega'dan daha defansif birini bekliyorum. o yuzden banegacnin transferini zor goruyorum. tabi gelecek kisi donk ya da fernando gibi biri de degil. yine iki yonlu fakat %51-49 defans baskin biri.
    yedeklerimiz de bu sistemi destekler mahiyette bence. jimmy-adem-(muhtemelen)deniz turuc de taktik ve pozisyon degisikligine cok uygun ve efektif oyuncular. tabi lig icin veya rotasyon icin.
    bugun onyekuru takimda olsa kafa karisikligi yasayabilirdim belki ama su kadronun ve hocanin niyeti klasik fatih terim takimi kurmak. malum pres ozellikli, topa sahip olan, ofansif diye basitce tanimlanabilir.

    bu transfer doneminde hatta en gec devre arasinda bekler konusunda da bir gelisme bekliyorum. rotasyonumuz suan icin yeterli ama hoca orada iki tane 33 yasinda oyuncu ile yola cikmaz bence. en azindan birinin yerine daha genc, dinamik birini bekliyorum.
    geriye diagne mevzusu kaliyor ama onun satilip yerinin doldurulacaginin zor olmayacagina inaniyorum. cunku isaret edilen degisimin asil zor kisimlari onemli oranda halloldu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın