resim
Abdullah Mucib Avcı
Görev:Teknik Direktör
Takım:Trabzonspor
Yaş:60
Uyruk:Türkiye
  • 1872
    kabul edilmelidir ki; kendisi sistem hocasıdır ve pas oyununa dayalı bu sistemin iyi bir uygulayıcısıdır. yıllarca hükümet destekli bir takımla görece başarılı da olmuştur ancak kendisinin mevcut uyguladığı sisteminin dışında 2.planı yoktur.
    eğer ki kendisinin kaleciden başlayan pas oyununa dayalı sistemine iyi pozisyon alarak , kilit oyuncularını iyi marke ederek karşılık verirseniz kendisi alternatif üretemez, bocalar.oyun içinde verdiği kararlar genellikle hüsranla sonuçlanır. adebayor gibi pivot santrafor ile nispeten başarılı olduğu düzenden guardiolavari düzene robinho (bkz: sergio agüero) ile geçiş yapıp kolaylıkla kazanabileceği şampiyonluğu vermesi karar mekanizmasının yetersiz olması ve taktiksel tekdüzeliğine örnektir diye düşünüyorum.
    59 yaşına gelip kariyerinde bir tane dahi kupa barındırmamış bir kişinin fatih terim, şenol güneş ve hatta dönemi geçmiş olmasına rağmen mustafa denizli ile karşılaştırılması abesle iştigaldir.
    özellikle yıllarca taktiksel olarak yetersiz görülen ,ilk plan olarak hücum futbolu ve gegenpressingi benimsemiş olan fatih terim’in 2017-2018 sezonunda içerideki başakşehir maçında sahaya iyi yayılarak ,dengeli bir oyun oynamasını veyahut yine aynı sezonda şampiyonluk maçındaki sürekli talisca ile kafa golü bulan beşiktaş’a karşı savunmada 5’li kalıp ,hücumda beşiktaş kanat oyuncularının savunmaya yardım etmemesini fırsat bilerek bek oyuncularını ve defansif ortasahasını (bkz: fernando reges) hücum bölgesine sokmasını taktiksel alternatifler üretmeye birer örnek olarak sunabiliriz.
    bu nedenle daha önce kısa süreli milli takım dönemi hariç kamuoyu ve taraftar baskısı olmadan çalışan abdullah avcı’nın mali problemleri olan beşiktaş’ta kendi planını uygulayabileceği bir kadro kuramayacağını ve beşiktaş döneminin problemli geçeceğini düşünmekteyim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın