• 2204
    ben mi yanlış tarihe bakıyorum anlamadım doğrusu. benim görebildigim kadarıyla tarih 14 temmuz 2019. transfer döneminin bitmesine 1,5 ay var. yönetim ise yerini daha 1 hafta önce garantiye aldı. medya da algıyı şuan cok güzel yapıyor. medya 3 oyuncuyu konuşuyor. bizim taraftarımız da sadece bu oyuncularla ilgileniliyor sanıyor. transferlerimize bir bakalım.

    ryan babel: sözlükte 1 mayıs gibi gelse iyi olabilir muhabbeti yapılmış. 20 mayıs gibi gazetelerde ismi çıkmış. haziran sonunda kapa bildirilmiş.

    şener özbayraklı: mayıs baş ve ortalarınds konusulmaya başlanmış, haziranın ortasında imzayı atmış.

    adem büyük: 20 haziran'da yazılmaya başlanmış haziran sonu imza atılmış.

    jimmy durmaz: haziran başı yazılmıs, haziran sonu imza atılmış.

    valantine ozornwafor: ber ne kadar ismi ilk çıktıgı zaman ve imza atılan zaman arasında 2-3 atlık bir fark olsa da cok önce bun transferin bittiğini biliyoruz.

    bu transler 2019 yaz transferleri, devre arasına geçelim.

    marcao: araştırmama gerek bile yok, bize gelmeden bir gün önce yazıldı, sözlükte baslıgı bile yoktu.

    luyindama: ocak ortası bir takiplesme dedikodusu vardı. biz takipçi kasmak icin olduğunu sandık. gelmeden 3 gün önceye kadar ismi yazılmadı.

    mitroglou: yine transfer haberleri ile bize gelmesi arasındaki fark bir hafta bile değil.

    diagne: net hatırlıyorum 25'ine kadar alan konuştuk. kendisi bu tarihten sonra yazılıp çizildi, 31'inde bitti.

    son olarak bir de yaz transfer dönemine geçelim

    muğdat celik: haziran 2018 başında adı çıktı. 3 yıllığına 12 milyon tl dendiğini hatırlıyorum, haziran sonu geldi.

    ndiaye: en uzun süren transferlerden biriydi kendisi temmuz başı ve ortasında konuşuldu, ağustos sonunda geldi.

    emre akbaba: yine en uzun transferlerden, emre'yi severim ama belki de en az profesyonel olarak yapılan transferdi. bütün yaz konuşuldu.

    onyekuru: adı hastanede biri görene kadar geçmedi bile. aniden geldi.

    ömer bayram: forvet transferinden dolayı adı neredeyse hic konuşulmadı, transferin son günü geldi.

    bir de bonus olarak nagatomoya bakalım: zaten ocak ortası seçildi yönetim, ocak sonu geldi.

    benim görebildiğim kadarı ile yönetim çogu transferi 1 ay veya daha az sürede bitirmiş. 4 tanesinin 1 hafta önceye kadar adı geçmemiş. çogu iddaa edilen maaliyetin altında gelmiş. öyle bir algı yapılıyor ki sanki bir oyuncunun peşinden aylarca koşan bir yönetim var ki bu yanlış.

    transferde iş bitiricilik eksikleri var fakat tamamen başarısız denilemez. şu anda bir ekmegi 1,5-2 liraya yarım litre suyu 1,75 liraya alıyorum ben. yani en basit yemek kabul edilebilecek ekmek-su ikilisi yaklaşık 4 lira. ayda sadece bunları yesem 360 lira eder. yani sadece yaşamak için gereken gıda parası en azından ayda 360 lira. bunun içinse hiçbir protein, yağ, tuz gibi önemli maddeler de yok. transferleri düşünürken bulunduğumuz ülkenin şartlarını da bilelim. bir baska örnek vereyim, almanya'da asgari ücretle çalışan biri(1500 euro) bu ülkede yaklaşık 9.000 lira maaş. alıyo gibi gözüküyor. bizde ise bu 6 da 1. yani bir almanya takımıyla aynı sayıda satış yapılırsa taraftar kazancının 6 da 1'ini kazanabiliyoruz bu en basit örnek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın