• 21767
    eğer bahsedilen emre mor ve henry onyekuru transferleri de yapılacaksa kesinlikle net bir 11 çıkartamadığım takımdır. tamam, emre kulübede otursun. sorun değil. zaten 1 senedir düzgün antreman bile yapmadı. ama henry ne olacak? babel ne olacak? feghouli ne olacak? bu 3 admaın aynı anda sahada olabilmesinin koşulları şunlar:

    feghouli________babel_________henry
    ______________forvet______________

    feghouli_______belhanda________henry
    ______________babel_______________

    henry_________feghouli________babel
    ______________forvet_____________

    feghouli________henry_________babel
    ______________forvet______________

    emre mor______feghouli_______henry
    ______________babel_____________

    emre mor_______babel________henry
    _______________forvet_____________

    evet çok fazla alternatif sağlayan bir kadro gibi görünüyor. ama gelin görün ki oynamayan oyuncunun formu düşüyor. emre mor hariç diğer oyuncular kesinlikle rotasyon oyuncusu değil. evet, henry de rotasyon da düşünülebilir ama ilk 21 kişilik oyuncu listesine sadece 12 yabancı yazabiliyoruz. sahaya 11 yabancıyla çıkarsak kenarda 1 oyuncu oturabiliyor.

    feghouli, babel ve henry'nin sahada olması lazım. bir maç biri, bir maç diğeri olmaz. formları düşer. aynı zamanda devamlılık anlamında da bence olumsuz bir durum oluşur. terim, rotasyon olayını seviyor. ama ben açıkçası futbolda başarının devamlılık ile geleceğini düşünüyorum. çok fazla kanat oyuncumuz birikti. feghouli, babel, jimmy mevcut kanat oyuncularımız. bunlara henry ve emre mor da ilave olacak deniyor. aslında kanat rotasyonu için güzel görünüyor. jimmy ve emre sorun çıkarmazlar. henry de sorun çıkarmaz ama oynamak isteyecektir.

    dediğim gibi yedekte de sınırsız yabancı kullanabilsek hiç sorun değil. ama yedekte donk mu oturacak, yedek forvet mi oturacak yoksa feghouli, babel ve henry'den birisi mi oturacak?

    çünkü baktığınızda sahada ilk 11'e 1 tane yerli bile koyamıyoruz. koysak bile keseceğimiz adamı da kulübe de oturtmak zorunda kalıyoruz. yani takımın ana problemi ilk 11'e yerli yazamamak. bunun da 2 çözümü var:

    1) orta sahalardan 1 tanesini türk kullanmak (okay yokuşlu ya da irfancan belki)

    2) forveti türk yapmak (tek seçenek cenk tosun'u kiralamak)

    açıkçası ben çok isterim cenk'in kiralanmasını. muhteşem bir hamle olur. böylece emre mor, jimmy durmaz ve şener'i de kullanarak ilk 21'deki kaliteli oyuncu sayısını artırabiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın