• 15
    eski kupalara göre çok daha daha avrupai oyuncularla oynanan turnuva. özellikle bazı ülkelerin kadrosundaki oyuncuların tamamı avrupa kıtasında mücadele ediyor. bu oyuncuların büyük bir çoğu da avrupada doğmuş yada 18 olur olmaz avrupa'nın yolunu tutmuş, avrupa alt yapısı görmüş oyuncular. ancak oyuncu kalitesi ve değeri artmasına rağmen vasatlığından hiç bir şey kaybetmemiş.

    açıkçası ben bu turnuvada bir oyuncunun değer kazanabileceğini yada değer kaybedebileceğini düşünmüyorum. çünkü şu sahada oynanan oyunu hiç bir avrupalı scout ciddiye almaz. oynanan şey futbol değil kör savaş. oyun anlamında hiç bir şey vaad etmiyor. sadece fiziksel mücadele var ve haddinden fazla faul yapılıyor. özellikle ceza sahası dışındaki hemen hemen her kafa topu mücadelesinde faul yapılıyor. oyun sık sık düdüklerle duruyor. öyle taktik namına çok fazla bişey göremiyorsun. sadece koşan savaşan adamlar.

    dün mesela 10 temmuz 2019 nijerya güney afrika maçını izledim. onyekuru oynamadı, ama sahada öyle bir futbol vardı ki onyekuru gibi temastan korkan, temastan kaçan bi oyuncunun o futbola ayak uydurması imkansız. oyunu izlediğinizde onyekuru'nun o nijerya takımında neden yedek kaldığını çok iyi anlayabiliyorsunuz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın