• 21762
    2018/2019 sezon bitimi ile maaş bütçesini yaklaşık 47-48 m€ civarında kapattık. sözleşmeleri biten oyuncularla (papa alioune ndiaye, henry onyekuru, eren derdiyok, sinan gümüş, muğdat çelik, semih kaya) birlikte yaklaşık 8,5 m€ bütçe açıldı. fernando francisco reges'in da ayrıldığını varsayarsak toplam 12 m€. mbaye diagne, kostas mitroğlu, mariano ferreira filho, ömer bayram, ahmet çalık'ın olası ayrılığında ise boşalacak maaş bütçesi 9 m€. bu dediğimiz senaryolar gerçekleşirse maaş bütçemiz 27 m€ civarlarına gelecek. yapacağımız transferlerle bu bütçe 40 m€ civarına yaklaşacaktır.

    dursun özbek döneminde 65 m€'ları bulan maaş bütçesini 40 m€'lara düşürmek bu kulübün doğru yolda olduğunun göstergesi. ffp kıskacı arkamızdayken yapacağımız transferlerde bonservisten ziyade maaş kriteri bizim için daha önemli olmalı. oyuncularımızı iyi pazarlayabildiğimiz sürece bütçemizin elverdiği kadarıyla bonservis verilebilir diye düşünüyorum. verilecek yüksek kontratların altında ezilmektense hak edene hak ettiği bonservisi vermek daha mantıklı. 2 yıllık ffp takip sürecimiz bittiğinde bu yolu izlemek daha kolay olacaktır. bizim gibi küçülerek büyümeye çalışan kulüplerin izlemesi gereken yol da bu olmalı.

    edit: xess xava uyardı. selçuk'un imzaladığı yeni sözleşmeden doğan kârı eklemeyi unutmuşum. geçen sezon maç başılarla 3,8 m€ kazanan selçuk bu sezon 4 m₺ kazanacak. buradan gelecek maaş bütçesi fazlalığı da yaklaşık 3,2 m€.
App Store'dan indirin Google Play'den alın