• 7001
    son zamanlarda çok fazla gereksiz öz güvene ve rakipleriyle dalga geçmeye başlamış topluluk. sosyal medyada ve sözlüklerde ne olursa olsun şampiyon olacağız havası var. bu havayı iyi kullanırsan, faydalı olur fakat altını dolduramazsan, tahribatı daha fazla olur.

    2018-2019 sezonunda şampiyon olurken sadece 69 puanla şampiyon olduk ki, bu 3 puanlı sisteme geçildikten sonra alınan en az puanla şampiyonluk. yedek kadrosuyla istanbul'a gelen benfica'ya evimizde yenildik, deplasmanda kalecisini göremedik. şampiyonlar ligi'nde tarihin en kolay grubunda 1 galibiyet alabildik. oynadığımız 6 maçta da kötü oynadık. küme düşmemeye oynayan fenerbahçe'yi iki maçta da yenemedik. yeni kurulan trabzonspor'dan 4 gol yedik, küme düşen akhisar'dan deplasmanda 3 gol yiyerek yenildik, içerde mucize bir şekilde iyi oynamadan kazandık. küme düşen bursaspor'un bize attığı kadar gol attığı başka takım yoktur. bursaspor'dan içerde 1 puanı zorla alırken, deplasmanda 2-0'dan döndük. yine küme düşen erzurumspor'a 2 puan bıraktık. şampiyonluk maçında ilk yarı rezil oynayarak, şampiyonluğu riske ettik.

    bunları niye yazıyorum. şuan bulunduğumuz durumun farkına varabilmek için. 2018-2019 sezonunda fatih hoca'nın son haftaları oynama becerisi sayesinde ve rakiplerin çok fazla yardım etmesiyle şampiyon olduk. gerekli çalışmalar ve önlemler alınmazsa, biz zaten 3 kupalı şampiyonuz havalarına girilerek hareket edersek sonu çok kötü olur. özellikle kendimizi olduğundan daha yüksekte görüp, gerçeklerle yüzleştiğimizde daha da kötü sonuçlar ortaya çıkarırız.

    çok fazla destek verilen ve şuanda eleştirilmesi teklif dahi edilemeyen yöneticileri hak ettiklerinden daha fazla eleştirmeye başlarız.

    peki, olması gereken ne? yöneticilere, teknik ekibe, gerektiği yerde tepki verip, gerektiği yerde destek vermek. yöneticilerin bir ismi göndermek istediğinde onu karalamasına izin vermemek ve hangi oyuncu olursa olsun, gitsin , defolsun gibi söylemlerden uzak durmak.
    özellikle bir oyuncuya tepki vermek kadar saçma bir durum yok. o oyuncu silah zoruyla bize gelmedi ve silah zoruyla sözleşme yapmadı. eğer burada tepki verilmesi gereken bir kurum varsa, oyuncu değil, onu alan yöneticilerdir.

    ayakları yere basması gereken, gerektiğinde tepkisini, gerektiğinde desteğini vermesi gereken içinde bulunduğum topluluk.
App Store'dan indirin Google Play'den alın