resim
Néstor Fernando Muslera Micol
Takım:Galatasaray
Mevki:Kaleci
Yaş:38
Boy:1.90
Uyruk:Uruguay
  • 9582
    29 haziran 2019 uruguay peru maçında yediği penaltı golleri nedeniyle eleştirilmesini doğru bulmuyorum. o maçta peru olağanüstü motiveydi ve oyun içinde de mutlak üstünlüğü vardı. uruguay milli takımı sadece golcülerinden sonuç bekler görüntüdeydi.

    penaltı atışlarında da perulu oyuncular çok diriydiler. muslera dört penaltının da yönünü tahmin etmesine rağmen vuruşlar çok sert olduğundan kurtaramadı. son penaltı üzerine gelmesine rağmen kaval kemiğinin hemen üzerinden geçerek gol oldu çünkü çok sertti.

    daha önce de yazdığım için tekrar ediyorum. muslera bana göre penaltılara yeterince çalışmıyor ya da tafferel yeterince önem vermiyor penaltı çalışmalarına. öncelikle rakip topa tam vurduğu anda ayaklarını doğru basmıyor ve ya ters ayak üzerinde yakalanıyor ve de geç atlıyor. ya da bunun tam tersi topa vurmadan önce terse yatıyor. bir de çok uzun boyuna rağmen belini hiç eğmeden topu karşılamaya kalkması yanlış, neyse benim bu gördüklerimden çok daha fazlasını tafferel görüyordur o nedenle uzatmak beyhude.

    penaltı zaafına rağmen, muslera avrupa’nın ve de dünya’nın ilk onu içinde bir kalecidir. bunu hiç tartışmam bile. biz de penaltı yaptırmayız olur biter.:) çünkü penaltı gibi şutları o kadar çıkarıyor ki iş penaltıya kalmıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın