• 21731
    uzun zamandır bir kanadı bazen iki kanadı da fırtına gibi giden açık oyuncularıyla oynuyorduk. bruma, garry, onyekuru gibi. bu da bize hücuma hızlı çıkma ve kontra ataklardan gol atma şansı veriyordu. tabi bir de o kanadı savunan bek aynı hızda gidip gelemediği için o kanadı baya yoruyorduk.

    bu sene gelen babelle beraber takımın ileri formasyonu şu şekilde olacak gibi gözüküyor:

    forvet trasnfer
    babel (33)-belhanda (29) -feghouli (30)
    banega (31)-transfer

    son yıllarda özellikle avrupada perişan olmamızın en büyük sebebi kadro kalitesizliği değil, takımın tempo yapamamasıydı. hızlı oyunlara karşılık veremediğimiz gibi çok yavaş hücuma çıktığımız için rakip gardını almış oluyordu. bu sene bir de tek hızlı olduğumuz yer olan sol açık mevkisine babel geldi. iyi kötü takımın en çok pres yapan adamı olan ndiaye yerine ise banega alınacak gibi duruyor.

    bu ne demek dersek önce takımın yaş ortalaması baya bir artıyor. diğeri de takımın hızı baya bir düşüyor. buna karşılık ise takımın zeka seviyesi ve kalitesi ise artıyor. bu tamamen hocanın tercihi. takım geçen sene zaten temposuz oynuyorken, bu sene topa daha hakim ama daha yavaş oynayan ve pres gücü düşmüş bir takım izleme olasılığımız daha yüksek.

    feghouli ve babel aslında oyun tarzı olarak birbirlerine çok yakın iki isim. futbolu aklıyla oynayan, uzaktan şutları iyi, topla basıp gidemeyen ama kısa mesafede çalım atabilen oyuncular. feghouli ilk geldiğinde çok kötüyken geçen sene bize şampiyonluğu getirdi. takımla ve taraftarla bütünleşti. şu anda çok daha formda, kendine güveni yüksek ve hazır bir feghouli izleyeceğiz. ayrıca babelden 3 yaş daha genç. ben olsam babeli tercih etmez yine onyekuru veya brum tarzı topla hızlı ve farklı özellikleri olan bir açık tercih ederdim. ama dediğim gibi bu tamamen hocanın tercihi.

    defansta da marianoyu kesinlikle göndermemiz gerekiyor. linnes ve şener o bölgeyi çok rahat idare eder. seneye bedavaya göndereceğimiz adamı bu sene en azından nakite çevirebilirz hem de bek bölgesinde yığılmayı azaltmış oluruz. şu anda iki bek bölgesinde toplam 6 adam var çünkü.

    sağlam bir forvet, sağlam bir ön libero ve defansa bir takviye şart oğlu şart. ama bunun için ilk önde diagnenin satılması gerekir. o yüzden bu saatten sonra gideceklerin gitmesi benim için daha öncelikli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın