• 21725
    son transferleri ile 2013-2014 kasımpaşası olma yolunda adım adım ilerlemektedir :)

    https://twitter.com/.../1144719430703882240

    şaka bir yana rotasyon bakımından oldukça önemli transferler oldu adem, babel ve ozornwafor. geçen sene sadece 12-13 kişi oynayabilmenin sıkıntısını çok çekmiştik. insanların "cl'de bu transferler ile mi yarışacağız" diye yakınması komik. bir kere mali olarak yarışabilmen mümkün değil zaten. atletico madrid'in tek oyuncuya 176 milyon euro bayılabildiği dönemde o klansmanlara girebilmek imkansız. ki bu tarz harcamalar yapman bile başarıyı kesin kılmıyor. ee her sene ajax gibi benfica gibi altyapına 5-10 milyon euro yatırım da yapmıyorsun. cl başarısı için iyi bir temel atma ve istikrarlı bir şekilde o kadroyu 2-3 sene oynatman gerekiyor, galatasaray'da son 2-3 senedir bunun peşinde zaten.

    dursun özbek döneminde transfer edilen oyuncular ile zaten bir temel atmıştın ve o oyuncular yaş olarak en olgun dönemlerindeler: belhanda(29), feghouli(29), fernando(31)

    geçen sene genç ve potansiyelli oyunculara yatırım yaptın: marcao(23), luyindama(25), emre taşdemir(23)

    altyapıdan gelen potansiyelli ancak fiziğini güçlendirmesi gereken oyuncuların var: atalay, yunus, celil, gökay...

    şimdi de kadroda katkı alacağın oyuncu sayısını 20-21 kişiye çıkarmak için transferler yapıyorsun: adem, babel, ozornwafor; ismi geçen diğer oyuncular da jimmy, şener, yusuf gibi her kulvarda katkı verecek oyuncular...

    yeni transferlere değinirsek;

    adem: çoğu kişinin aksine benim yetenekli bulduğum ve rotasyonda faydalı olacağını düşündüğüm bir topçu. adamın tek sıkıntısı biraz toksik bir karakter olması ve yedek olmayı ne kadar hazmedebilir meçhul. fakat hem fatih hocanın yıllarca böyle karakterler ile uğraşmış olması hem de maliyetinin ucuz olması benim şüphelerimi azaltıyor. katkı vermezse kolayca elden çıkılabilir.

    babel: 3 yıllık sözleşme ve her sene yıllık 2,5 milyon çok fazla. en azından ciddi bir sakatlık geçirmezse sana ne vereceği çok belli ve parasını aldığı takdirde işini profesyonelce yapan bir adam. totalde 20 gole kemiksiz etki edecektir.

    ozornwafor: sol ayaklı sol stoper günümüzde bulunmaz nimet, boyu da epeyce uzun. izlemediğim için yorum yapamam ancak ben bir sene kiralık verilmesi gerektiği kanaatindeyim. gerekirse maaşını da ödeyelim ancak sende 20-25 maç oynayacağı bir kulübe kiralansın. yabancı bir kulüp de olur türkiye de olur. gerçi yedek stopere de ihtiyacımız var ancak gelişmesi için düzenli oynaması lazım bu çocuğun.

    transferler devam ettikçe bu başlık altında anelizlerime devam edeceğim*
App Store'dan indirin Google Play'den alın