• 149
    galatasaray olarak kesinlikle içinde olmamamız gereken durum.

    rakiplerimize göre borcumuz daha makul seviyede ve gelirlerimiz hem daha fazla hem de çeşitli kalemlerden oluşuyor. ve bu durumumuz, söz konusu yapılandırma garabetinin içinde olmamamız için en geçerli sebebimiz değil daha:

    bir ülke düşünün ki futbolun her alanında devlet/siyaset işin içinde. liglerimizin sponsorları da, bir çok kulübün sponsoru da devlet ya da iktidarla çok sıkı ilişkileri olan şirketler. yayın haklarını elinde bulunduran şirket de öyle. federasyon başkanları seçilmiyor, atanıyor. futbolla ilgili akla gelebilecek her alanda iktidar söz sahibi.

    böyle bir ülkede canım galatasarayımın borçlarının (maddi anlamda lehimize olsa bile, ki bundan şüpheliyim) bir devlet bankasının tekelinde olması kabul e-di-le-mez.

    zaten kulüpler olarak çok az söz hakkımız var. eğer tek borçlu olduğumuz yer devlet olursa, hiç bir söz hakkımız kalmaz. hele ki futbol gibi kirli ilişkilerin çok fazla olduğu bir alanda. (söz gelimi, yabancı sınırlaması ile ilgili toplantı yapılıyor. spor bakanı 6 olacak diyor. hayır diyebilir miyiz?)

    yönetimimizin böyle bir anlaşmayı kabul etmesi affedilmez bir hata olacaktır. çünkü söz konusu olan şey galatasaray'ın bağımsızlığıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın