• 278
    mutlak suretle milli takım seviyesinde en az 2 oyuncu almamız gereken dönemdir ki ben olsam her şeyden evvel kaan ayhan transferi için uğraşırım. zira çocuk hem ön liberoda hem stoperde hem de sağ bekte oynayabiliyor. 11'in tamamının yabancı olacağını var sayarsak kulübede sadece 1 yabancı olabilecek. zaten bana kalsa 12 yabancıdan fazlasını tutmam kadroda. tribüne gönderilecek yabancı olayına karşıyım.

    en basit örneği geçtiğimiz sezon, tribüne kimler gidecek diye sorup duruyorduk. fernando reges, ryan donk, badou ndiaye, martin linnes, yuto nagatomo ve kostas mitroğlu arasından 2'si dışarıda kalıyordu her seferinde. yerlerine de mecburiyetten ömer bayram, ahmet çalık, selçuk inan, muğdat çelik ve sinan gümüş gibi çöpler giriyordu maç kadrosuna.

    şimdi oraya kaan'ın geldiğini düşünün. bir anda 3 mevkiyi yedeklemiş oluyorsunuz. yedek sağ bek yabancı mesela. buna gerek kalmaz. yedek ön libero yabancı, buna gerek kalmaz. stopere valentine ozornwafor diye bir genç alınıyor. kirala gitsin, kaan var dersin.

    birden fazla mevkide sırıtmadan oynayabilecek yerlilere bu yüzden önemli. kaan da bunlar içindeki en bariz örnek.
    ilk 11 mutlaka şekillenecektir ama mühim olan yedek kulübesi. ben asıl orayı ne seviyeye getireceğiz merak ediyorum. emre taşdemir'den umutluyum, yunus akgün ve gökay güney da fiziksel olarak gelişirlerse onlar da fena olmaz. şener özbayraklı'yı da olumlu buluyorum. ama başka yok işte. ne stoperde ne orta sahada ne de forvette 11'e koysan sırıtmayacak adamımız yok. kaan ayhan ve vedat muriqi transferlerini bu yüzden önemli buluyorum. hatta olursa yusuf erdoğan hamlesi de kulübe için güzel olur.

    11'in dışında şener özbayraklı, gökay güney , kaan ayhan, emre taşdemir, yusuf erdoğan, yunus akgün ve vedat muriqi'li bir kulübe çok kritik destekler verebilir 11'e. ki görüldüğü üzere kulübe için hala 1'er tane kaleci ve merkez orta saha lazım. misal taylan antalyalı ve altay bayındır'ı da alırsak müthiş bir bench'imiz olur. en yaşlısı 28 yaşında, ve vedat dışında hepsi türk. kim dışarda kalacak diye düşünmeyiz. 11'e konsalar acaba kaldırırlar mı diye düşünmeyiz. şu grup aynı anda oynasa ilk 3'e giremezsin belki. ama 1'er 2'şer kadroya konduklarında çok sırıtmazlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın