• 87
    ''lan kıraç toprak hiç para eder mi?''*...
    kendisini hatırladığımda, aklımda ceza'nın diss sözleri ışıldıyor hemen.

    kopyala-yapıştır dizi müzikleri, ''anadolu rock'' tarzının en kötü örneklerini sunması, fenerbahçe için yaptığı marş ve cahilce bir fanatiklik, ülkemiz çocuklarının taze algılarını tek tipleştirmeye ve evrensel kültürden uzaklaştırıp aşırı-sınırlandırılmış kültür dayatmasıyla televizyonlarda dönen pepee adlı çizgi filmin kadrosunda bulunması, son olarak da; aslında pepee adlı çizgi filme maruz kalmış, sınırlandırılmış görüşlü bir çocuğun yetişkin yaşa geldiğinde varacağı noktanın bir test göstergesi tadında yaptığı ''türkçe-ingilizce dil eğitim'' hakkındaki görüş sebebiyle sığ sularda boğulmaya devam eden; ''sanatçı'' değil ''şarkıcı''.

    tekrar değinmek istediğim nokta; pepee ve bu görüş. bir çocuğa, doğduğu ülkenin kültürü "zorla" dayatılmamalı. nihayetinde çocuk "dünyaya" gelir, ülkeye değil. kağıt üzerinde belirlenmiş sınırlar, ülke adları yaşam var oldukça değişecektir. kıtalar kayıp olacak, yeni kıtalar belirecektir. bir çocuğu, insanı aşırı milliyetçi, kültürel anlamda tutucu yetiştirmek; soyut bir hapishanedir.

    bırakın çocukları sınırlamayın. saygı ve sevgili büyütün, bir insan olarak, etiketlerden uzak. ne bütün gün mtv izlettirin ne de trt müzik. ne sadece piyano eğitimi sağlayın ne de sadece bağlama. sadece horon tepmesin-vals yapanı yargılamasın, sadece pogo yapıp-halk oyunu oynayanı aşağılamasın.

    ayrıca aslan ailesinden oluşan "kral şakir" çizgi filmi varken, pepee falan ile eziyet etmeyin çocuklarınıza. pepee kral şakir'in önünde diz çöker tövbe ister. kral şakir çalışmasında; hem türk kültürünü hem dünyadan farklı kültürleri aynı anda bulabilir, sevgi-saygı/ ahlaki mesajlar ve hayal güçlerinin zenginliği için güzel senaryolara gönül rahatlığıyla emanet edebilirsiniz çocuklarınızı. ayrıca bu tavsiyemde kesinlikle reklam amacı yoktur. kral şakir ekibiyle uzaktan bile bir ilişkim yoktur*objektif bir tavsiyede bulundum.

    son olarak kıraç'a dönüp noktalayayım. kendisi; "kovboy şapkasıyla anadolu rock" yapan, sınırlı bir şarkıcıdır. her anlamda sınırlı :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın