resim
Duygun Yarsuvat
Görev:Başkan
Doğum:18.08.1937
Ölüm:10.09.2021 (84)
Uyruk:Türkiye
  • 920
    duygun yarsuvat ceza hukukçusudur ve ticaret hukukundan zerre kadar anlamaz. bu nedenle ibra ne demektir onu bile bilmez. hatta ceza hukukunu bildiği bile tartışmalıdır. çünkü hatırlarsanız elinde hiçbir delil olmadan şikecileri aklamaya kalkmış, delilleri sorulunca da saçmalamıştı.

    ibra mali konulara ilişkin bir kavram olup, idari alanda kullanılması imkansızdır. bu şuna benzer, basketbolde frikik kullanmak. frikik futbola ilişkin bir kavram olup basketbolde kullanılamaz. ibra da mali alanda kullanılan bir kavram olup idari alanda kullanılamaz. çünkü, ibra alacağın ortadan kalktığına ilişkin işlemdir. yani taraflar arasında olan mali bir ilişkiden kaynaklı alacak-borç ilişkisinin kalmadığını ortaya koyan bir işlemdir. idari karar ve konularla ilgili nasıl bir ibralaşma olabilir ki? ben yönetimi idari işlerinden dolayı ibra ediyorum demek, basketbol oyununda frikik kullanacağım demekten farklı değil. yani olacak iş değil. hukukumuzda idari ibra diye kurum yoktur dolayısıyla da hiçbir yasa ile düzenlenmemiştir. var olan mali ibra olup ticaret kanunu ile düzenlenmiştir.

    tüzüğümüze ilave edilen idari (yönetsel) ibra bir hinliğin göstergesidir. hukuka ve yasalara aykırı tüzük hükmü olamaz çünkü hiçbir tüzük yasalara aykırı olamaz. dolayısıyla tüzüğün bu hükmü yok hükmündedir ve iptali gerekir. bunun için tüzük kongresi düzenlenmeli ya da mahkemede iptal davası açmak suretiyle bu tüzük maddesindeki “yönetsel” hükmü iptal ettirilmelidir. nitekim yargıtay’ın yerleşik içtihadı da tamamen bu gerekçeye dayanmaktadır.

    duygun yarsuvat elinden oyuncağı alınmış çocuk gibi ağlamaktadır. idari ibra diye bir işlem yok ki idari ibrasızlık da olabilsin. bunu öğrenmiştir ama yine de karambole getirmek istemektedir.

    lisecilere tavsiyem biraz daha sabırlı olmaları, derin derin nefes alarak galatasaray’ın zaferlerini sindirmeye çalışmaları.
App Store'dan indirin Google Play'den alın