• 189
    hazır transfer dönemi açılmışken bu konu hakkında birkaç şey karalamak istiyorum.

    her transfer dönemi böyle şeylerin yaşanması gayet doğal bu iş dondurma gibidir mevsimi geldiğinde güzel olur. bu dönem de öyle bir şey. sözlükte bazı yazar arkadaşları görüyorum transferlerle ilgili bilgiler veriyor. yazılanlar doğru yanlış olabilir bir şey demiyorum ama insan duyduğu bildiği bir şeyi söylemek ister bunun önüne geçmemek lazım. moderatör arkadaşlar kaynak yok vs diye bütün entyleri bu sebeple silebiliyor.

    şunu bilmekte fayda var; hiçbir gazeteci, tv'deki yorumcu, twitterdaki fenomen, vs. kim transfer haberi veriyorsa, transferi şu kişiden duydum, x kişiden aldım demez. zaten kaynak bizzat kendisidir. son raddedir yani en son aktarıcıdır. haberi aktaran kişiye kaynağın kimdi, yanında mıydın, orada mı duruyordun gibi şeyler denmez veya sorulmaz. sen zaten ileride onun doğru mu söylediğini yanlış mı söylediğini anlarsın. sözlük bizim yuvamız, sohbet yerimiz kimse burada her hangi bir tv kanalını veya medya kuruluşunu temsil etmiyor o yüzden entry'nin altına kaynağım şu diyerek ıslak imza veya belge ya da isim paylaşması gerekmiyor. bırakın isteyen bildiğini söylesin. sonuçta bunlar devlet sırrı değil herkesin sorup öğrenebileceği şeyler.

    insanlar tv'de ibrahimoviç uçakta diyen adama inanacağına bırakın burada yazılanlara inansın. yoksa insanlar mata, talisca, falcao'nun filan geleceğini düşünüyor. taraftar her zaman ister şener'i de ister, salih'i de, jimmy'de, ahmet'i de mehmet'i de istemekte hiçbir sorun yok. 3 maçını izler sonra bu gs oyuncusu değil der yuhlar. taraftar olmak böyle bir şey oldu son dönemde.

    ben basında geçen çoğu yabancı futbolcunun geleceğine inanmıyorum. taraftarında hayal kurmamasını öneriyorum. çünkü galatasaray oyuncu satmadan oyuncu alamaz. o yüzden şu gelsin bu gelsin diye hesap kitap yapmaya gerek yok. şu an ortalık çok sakin, hele kamp başlasın ondan sonra transfer dönemi hareketlenir. hatta ağustos ayında alev alır.

    kendi adıma birkaç şey yazayım. galatasaray'dan çok sevdiğim bir ağabeyle konusurken laf arası "bu arada babel az önce imzaladı" demişti bana. bunu sözlüğe yazmak suç değil. şimdi bunu duymayan kalmadı. geçen sene kap bildirimleri açıklanmadan "marcao, diagne ve mitroglou'nun yıllık alacağı ücretleri öğrenmiştim." ama basında çıkmadığı ve kap bildirimi olmadığı için buraya yazmadım. kimseyi zan altında bırakmak istemem, buradan da medyaya servis olsun istemem. çok fazla takip edilen bir yer çünkü. özelden soran arkadaşlara fiyatları söylemiştim, yanlıştı diyen buyursun gelsin.

    burada transfer sihirbazı duyumcu diye tabir edilen ve sonradan kendini uçuran bir adam vardı. yazdıklarının yarısı ya yanlıştı ya da eksikti, doğruları da vardı tabi ama hiçbir zaman yazacağım dediği şeyleri yazmadı. bu adam ronaldinho galatasaray'da dese gözü kapalı inanacak bir sürü insan vardı. bu adama kimse kaynağın kim, bunları söylerken yanında mıydın demedi. sormadı da. herkes gözü kapalı inandı. buradan sözlük admini ve moderatör arkadaşlara sesleniyorum. bilgi vermek isteyen insanların önünü kesmeyin, kendim için demiyorum. her sözlük yazarı için söylüyorum bunlar gizli kapaklı şeyler değil herkesin öğrenip aktarabileceği şeyler. bundan bir çıkarı olanlara tabi ki izin vermeyin ama yazmak isteyene de saygı duyun.

    medyada kim yalan yanlış bilgi veriyor kim doğru söylüyor hepsini biliyorum ama isim yazıp kimseyi töhmet altında bırakmak istemiyorum. ama herkese inanmayın. insanların onlara inanmak yerine burada yazılanlara inanması bana göre daha doğru olur.

    son olarak; ben kimin gelip gideceğini bilmiyorum. pek merakta etmiyorum açıkçası, sormuyorum da. ortalık hareketlenirse o zaman bakarım ama o konularda şimdilik bir heyecanım yok.

    bilin istedim. kalın sağlıcakla.
App Store'dan indirin Google Play'den alın