• 121
    rahat bir şekilde kazanabilecek iken, saçma sapan hatalara ve teknik direktör inadına kaybettiğimiz maç. orta sahada iki aynı tipte oyuncuyla çıkıp(ki bu oyunculardan biri, ne sebeple milli takıma alındı anlamadım), zaten fizik olarak yetersiz olduğumuz izlanda'ya karşı bir ve ikinci bölge arasını tamamen rakibe teslim ettik. bu durum haliyle stoperlerin ve bek oyuncularının performanslarını daha da aşağılara çekti ki, bu durum kanat oyuncularımıza da yansıdı.

    genelde hakan çalhanoğlu'na giydiriliyor, ama ben haksızlık yapıldığı kanaatindeyim. hakan çalhanoğlu kariyerinin en gözde yıllarında, forvet arkası olarak görev yapmış bir oyuncu. bu mevkide gösterdiği performans ile adını avrupa'da duyurmayı başardı. milan'da her ne kadar sol kanat gibi görünse de, gattuso'nun sisteminde kanada hapsolmak zorunda kalmıyordu. zira oyun akışı içinde ricardo rodriguez'in sol tarafta desteği ile, hakan'da asli mevkisine daha yakın olan forvet arkasına kayabiliyordu. bu sayede seria a'da bu sezon fena bir performans sergilemedi. dün ise hasan ali'nin kötü performansı akabinde sol tarafa hapsolmak zorunda kaldı. ayrıca bu adam sakatlıktan yeni çıkmış durumda ve kalkıp izlanda gibi fizik olarak sizden fersah fersah üstün bir rakibe karşı sahaya sürüyorsunuz. hemde milan'ın sezon başı hazırlık kampına yetişebilir miyim korkusunu yaşıyor iken.

    birde burak'a ikinci yarının neredeyse tamamı boyunca top şişirme durumu var ki, insana kafayı yedirtir. euro 2016'da boy ortalaması 1,85 ile en uzun milli takımlar arasında olan rakibinize karşı, top şişiriyorsunuz. cidden şenol güneş'in aklında neler vardı çok merak ediyorum. yani dün maçın başından sonuna kadar, öyle hatalar yaptı ki maçı sabote etmeye kalksan bu kadarını yapmazsın. maç ikinci yarıda çok rahat döndürülebilirdi. izlanda ikinci yarı itibariyle topun arkasına geçerek, alan daraltıp pozisyon vermemeyi ve yakaladığı kontralar ile farkı açmayı denemek zorunda kaldı. bunun sebebi ise teknik açıdan üst düzey futbolcularının bulunmaması. ikinci yarıda ozan yerine iki ve üçüncü bölge arasında köprü vazifesi görebilen, pas dağıtımı çok daha kaliteli olan emre değişikliği yapılsaydı şu an farklı şeyler konuşuyor olabilirdik.

    ek olarak dünde söyledim. madem oynatmayacaksın 40'ına merdiven dayamış bir adamı ne diye milli takım aday kadrosuna çağırırsın. bu sezon taylan antalyalı gibi elle tutulur, güzel bir performans sergilemiş 24 yaşında bir genç varken, oynatmayacağın halde neden emre belözoğlu'nu kadroya alırsın be adam? gerçi dünde sözlükten bir arkadaşımızın söylediği gibi 2002 dünya kupası'nda, o efsanevi kadroyla zar zor üçüncü olan adamdan ne bekliyorsak?
App Store'dan indirin Google Play'den alın