resim
Burak Yılmaz
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 13212
    turkiye standartlarinin uzerinde bir oyuncu burak. burak yilmaz topla iliskisi mukemmel olmasa da hareketli, guclu, delici kosulariyla rakip stoperleri cogu zaman oldukca zorlayan bir forvet.

    34 yasinda kendine bir turk topcusundan cok daha iyi bakan, yaklasik 10 yildir hep ayni seviyede golculugu surduren, hem yurt icinde hem yurtdisinda goller atan bir adamdan sadece babasindan torpilli diye bahsetmek gercekten haksizlik etmektir.

    adamin kisiligini sevmemek ayri birsey, futboluna haksizlik yapmak ayri birsey. cogu kisi icin kazma bir forvet olarak anilabilir, cogu kisi takiminda burak yerine elmander tipi bir oyuncuyu tercih edebilir. bu futbol anlayisiniz ile ilgili bir durumdur. ancak bu burak yilmazi daha kotu yapmaz. cunku burak yilmazi elmander tipi bir oyuncuya tercih edecek birsuru futbol adami da vardir. burdan burak ve elmanderi karsilastirdigim dusunulmesin; sadece iki farkli tipi kiyasliyorum. ve ben her zaman leblebi gibi gol atan bir forveti takimimda gormek isteyen gruptanim. burak yilmaz deneyen, 10 kez topu kaybetse de 11inci de sanki bu hic yasanmamis gibi yine deneyen bir adam. bu nadir bulunan bir ozellik. 90. dakikada 3 gol attigi bir macta hala 4. golu atmak icin capraz kosu yapan bir adamdan bahsediyoruz. macin kac kac oldugundan bagimsiz olarak laubali olmayip ayni disiplinle hucum yapmaya calismasina, gole ac olma halini kac gol atarsa atsin koruyabilmesine saygi duyulmasi gereken bir oyuncu. hirsiyla, gucuyle, dinamizmiyle oyun icinde bu kadar aktif kalan ve bu sayede takimina statik bir santrafordan en az 2 kat pozisyon saglayan bu adama saygi duymayi bence artik ogrenmeliyiz. mukemmel bir oyuncu degil evet ama ortalamanin cok uzerinde bir oyuncu burak. ve biz bu adamin topculuguna gercekten haksizlik ediyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın