• 195
    golden state warriors'un belli kurallara uyarak kurduğu bu güçlü kadroya kimse laf etmiyor. haklı olarak laf ettiğimiz tek şey, nba yönetiminin yaptığı çifte standart.

    yanılmıyorsam 2011 yılında los angeles lakers, new orleans ve houston rockets kendi aralarında üçlü takas yapacaklardı. o dönemlerde new orleans'ta forma giyen cris paul'da anlaşma gereği los angeles lakers'e gidecekti. ama sonra ne oldu biliyor musunuz? nba yönetimi bu anlaşmayı iptal etti. peki neden iptal etti biliyor musunuz? nba'nin güç dengesinin bozulacağı için...

    evet, lakers takımı nba'nin güç dengesini bozacağı için iptal ettiler. işte cris paul lakers'a giderse hem lakers çok iyi bir oyuncu almış olacaktı, hem de üçlü takas çerçevesinde giden oyunculardan dolayı maaş sıkıntısı azalacak ve yüklü bir miktarda maddi getiri sağlanacaktı. o dönemin nba başkanı david stern katıldığı bazı programlarda aksini iddia etse de, özellikle amerikan basınında yıllarca bu olay konuşulmuştu. belki de hala da konuşuluyor.

    aradan 5 yıl geçti, sene 2016. ligin en iyi oyuncularından kevin durant ani bir kararla golden state takımına transfer oldu. golden state takımı 1 sene önce -2015 yılında- nba şampiyonu olmuş; 2016 yılında ise finallerde cleveland'a şampiyonluğu kaptırmıştı. düşünsenize 2 yıl üst üste final oynamış ve curry, thompson gibi iki süperstar'a sahip bir takıma hiç yetmezmiş gibi birde kevin durant katılıyor. peki nba yönetimi ne yaptı? hiç bir şey.

    güç dengesini bozacakları bariz belliyken hiçbir şey yapılmadı. velhasıl 2017 ve 2018 yılında şampiyon oldular. 2019 yılında ise bir başka süperstar demarcus cousins'i aldılar. işte daha önce sakatmış da, çok maç kaçıracak da, 1 milyon dolar maaş alacak da... çeşit çeşit nedenlere dayandırdılar. ama yuh be kardeşim. adı üstünde adam süperstar, süperstar... neyse bu sene de finaldeler ve şampiyonluk için toronto raptors ile mücadele ediyorlar.

    basketbol, futbol'a benzemez. futbol'da messi bile olsan 11 oyuncuyu çalımlayamazsın. gol atmak için illa ki takım arkadaşlarına ihtiyaç duyarsın. ama basketbol böyle değildir. evet, basketbolda da takım arkadaşlarına ihtiyaç duyarsın ama 4 kişinin arasına girmiş 1 süper star diğer tüm oyunculardan çok daha fazla fark yaratır. cris paul olmadan da houston kazanıyordu çünkü harden vardı. lebron olmadan da miami kazanıyordu çünkü wade vardı. cousins olmadan da pelicians kazanıyordu çünkü davis vardı. yeri gelir chamberlain 100, bryant 81, booker 70 sayı atar... yani basketbolda 1 süper star'ın varsa hep 1 adım öndesindir. e şimdi bakıyorsun golden state takımında tam 4 süper star var. dimi düşününce acayip derecede haksızlık olduğunu anlayabiliyorsunuz.

    buradaki suç golden state takımında değil. adamlar kurallara uyarak güçlü bir kadro kurdular ve her sene ya şampiyonlar ya da finalistler. tebrik etmekten başka bir şey yapamayız ama bir süper star oyuncusunun sırf düşük maaş almasından dolayı süper star sayılmadığı bir kurala karşı çıkıyorum. daha önce lakers takımına yapılanın aynısını golden state takımına yapmamalarından dolayı nba yönetimine karşı çıkıyorum. olay sadece bundan ibaret.
App Store'dan indirin Google Play'den alın