• 194
    yahu bu takım hiç bir gayri ahlaki bir tutum olmadan bu takımı kurdu. bir kere şu salary cap'i iyi anlamak lazım. bu amerikan icadı sistem amerikalılar tarafından o kadar beğenildi ki büyük spor organizasyonlarının hepsinde var. kimisi hard cap kimisi soft cap kullanır. nba soft cap kullanan bir organizasyon bilmem kaç yıldır. bu maaş sınırını geçebileceğiniz ama belli karşılıkları olacak demektir ki salary cap aşmak nba'de normal bir şeydir.

    örnek gsw durant'le anlaştığı yıl ve öncesinde 7 8 takım dışında cap içinde olan takım yoktu.

    yıllardır uygulanan sınırlar içerisinde hareket ederek maksimum verimi alacakları ortamı yaratmaya çalıştılar ve çalışıyorlar. işin durent kısmına bakarsak da o da kendi açısından en iyi durumu aradı. kimse yok takıma sadakat vs demesin. hangi sadakat? boston'ın isiah thomas'a, la clippers'ın blake griffen'e, toronto'nun derozan'a, miami'nin wade'e göstermediği sadakatten mi bahsediyoruz. herkes kendisi için en doğru ortamı arıyor. takımlar bunu yaparken oyuncuların hakkı yok mu? gsw durant'e el altından 10 milyon dolar mı veriyor yada durant bu birliktelik için ahlaksız bir şey mi yaptı?

    not: cousins'a da gsw'den aldığı ücrettin daha üstünde teklifler vardı da gitmedi mi zannediyorsunuz?

    iyi çalışan yapılar iyi şansları da olursa verimlerini maksimize ederler.

    bir de 2019 finalleri hakkında bir şey söylemek istiyorum. bu takımın bir maliyeti var. bu maliyetlerden biri lüks vergisiyken diğeri takımın oyuncu havuzunu daraltmak. ancak sakatları bir hatırlayalım mı? durant, klay, looney. bu adamların değeri ne etkisi ne onu geçtim bu adamlar takımın yüksek süre alan oyuncuları olmakla beraber durant ve klay 40'a yakın dakikalar süre alan oyuncular. bu arada yine çok süre alan iggy sakatlık yaşadı (muhtemelen hala sıkıntısı var), bu duruma gelmeyi uğruna kabul ettiğiniz cousins (ki bence takımda olması yanlış ama o başka bir tartışma konusu) sakatlıktan yeni çıktı. şimdi bu oyuncuların ne olduğunu vs boş verin. dünya üzerinde hiç bir takım yok ki bu kadar süre verdiği oyuncuları sakatlansın ve seviyesini korusun. gsw bu oyunculara sahip olmasaydı ve bu oyuncular yerine süre alan insanlar da sakatlansa yine darbe yerdi. her takım yer.

    toronto neden 3. maç bu kadar rahattı. hatta maç içerisinde gsw her şeye rağmen galibiyet için aday olduğunu gösterse de toronto o kadar her şeyin farkındaydı ki gsw savunmasını parçaladı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın