• 192
    o kadar saçma sapan argümanlarla savunuluyor ki mağlup olduğunda ya da kısa süre içinde dağıldığında savunucuları gözyaşları eşliğinde arkasından bakarlar artık.

    öncelikle ben bu kadroyu kurmalarına takım açısından bir şey demiyorum. ortada bir ahlaksızlık varsa bu tabi ki takımın değil, grubu oluşturmak için götünü yırtan oyuncularındır. ama nba yönetimi de salary cap'i deldire deldire bu saçmalığa çanak tutmuştur ve bu durum amerikan sporların rekabetçi yanına büyük bir darbe vurmuştur. bu da zaten sporun zevkinin içine etti.

    amerikan sporları içerisinde mesela amerikan futbolunda hemen her sene farklı takımlar finale çıkar ve sezon başında hangi takımın ne yapacağı pek kestirilemez. örneğin birkaç sene önce superbowl oynayan panthers'ın bir sonraki sene ligi dipte bitirmesi gibi. peki bu neden oluyor? çünkü salary cap diye bir gerçek var ve hiçbir şekilde hiçbir sikimsonik vergi adı altında aşılamayan bir salary cap bu ve bu yüzden takımlar belli bir dengeyi korumak zorundalar. bu da ciddi bir rekabet getiriyor.

    5-6 sene önce değil 20 sene önce de biz buralardaydık. kenyon martin gibi bir adamın canla başla shaq karşısında durmaya çalıştığı zamanları da gördük, devin harris, marquis daniels, josh howard gibi oyuncuların farklı bir oyun tarzıyla bir takımı finale kadar çıkarabildiklerini de. 8. sıradan playoffa giren takımların lig birincisini yendiği zamanları da. ne kadrolar şampiyonluğa oynadı, ne kadrolar deli gibi rekabet içerisindeydi hepsini gördük. daha birkaç sene önce salary cap'in adam gibi uygulandığı nhl'de 8. sıradan playoffa giren takım şampiyon oldu. nba'de bırakın şampiyon olmayı 8. sıradaki takımın şu durumda herhangi bir şart altında ilk sıradaki takımı yenmesi mümkün mü?

    2008'de yılında lakers ve celtics ile başlayan sonra 2010 miami'si ile iğrenç hale gelen yıldızlar takımı kurma sevdası çok afedersiniz ama bu ligin anasını ağlattı. 2011'de neredeyse tüm dünya dünyada en çok sevilen basketbolculardan birisi olan lebron'a karşı nowitzki aşkından mı dallas'ı tuttu zannediyorsunuz? ya da bu sene büyük çoğunluğun raptors'ı desteklemesini..

    sene başında o 5'li bir araya geldiğinde bu takımın finale çıkacağını tahmin etmeyen mi vardı allah için? eğer sonu başından belli bir lige normal gözüyle bakıyorsanız tabi ki argümanlar saçma gelir.

    bir de galatasaray örneği yok mu ona daha da bittim. futbolda takımların kndi bütçeleri vardır dolayısıyla şartlar eşit değildir. ama amerikan sporlarında her takımın bütçesi aynıdır. üstelik draft sistemi kötüyü ayağa kaldırmaya yöneliktir. önce bunu bilmek lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın