• 158
    direkt ilk 11 için en az 4 transfer, alternatifler ile birlikte 7-8 transfer yapmamız gereken dönem.

    kale tamam
    defans göbeği tamam
    sol bek tamam
    sağ açık tamam

    muslera, luyindama, marcao, nagatomo/linnes, feghouli dışında şuan gelecek yıl bizle kalsın dediğimiz kim var bu takımda?

    orta sahanın göbeğindeki ikiliyi selçuk-ndiaye-fernando-donk ile idare ettik bu yıl. bakıyoruz, zaten ikisi gitti, fernando ile donk kaldı. fernando'yu da seviyoruz tamam ama yine de ileriki hedeflerimiz için yeterli görmüyoruz. bununla beraber sakatlık ve kart riski taşıyan bir oyuncu. donk kalmalı ama gözümüz kapalı ortasahayı emanet edemiyoruz. oynadığı maçlardaki galibiyet oranımız yüksek ama yine de güven vermeyen bir oyuncu. ki orta saha için donk-fernando desek bile yine 2 oyuncuyla sezon tamamlanmaz. bu iki oyuncunun yanına 1 tane muhakkak gözü kapalı koyacağımız birisi lazım.

    sağ bek mariano, bu yıl çoğu maçta kötü performans gösterdi. oynadı mı tadından yenmiyor ama yine de bu yıl 2-3 milyon ile brezilya'ya dönüyor olsa hepimiz memnun oluruz. ben şener'e negatif bakmıyorum bu yüzden. linnes ile birlikte o kanadı götürebileceğini düşünüyorum, hele ki douglas'ı da alırsak tamamen sağ bek sorunumuz kalmaz.

    sol açığımız ise yok şuanda. babel'in ismi geçiyor, onyekuru'nun tekrar kiralanması gündemde. ikisi arasında bir tercih yapacak olsam babel'i seçerim ben. genç oyuncu eğer bizim oyuncumuz değilse sıcak bakmam, onyekuru bunu bir nebze olsa delebildi ama yine de ben kendisinin çok üst düzey olduğunu düşünmüyorum. oyunu sağ tarafa yıkmamızdan kaynaklı sol tarafta çok bol alan buldu, ne mutlu ki değerlendirdi. sol tarafta tolga ciğerci oynarken de sapır sapır goller atıyorduk. tek fark tolga gittikçe eblek vuruşlar yapan bir adama evrildi hatta kadıköy galibiyetini kaçırmamıza sebep oldu. bu yüzden sol tarafta babel gibi sürpriz şutlar çıkartabilen, oyunun yarısahaya yıkmamıza yardımcı olabilecek bir oyuncuyu yeğlerim.

    bakın daha bu planda mariano dışında kimseyi satmadık. bu rağmen 4 tane adam almamız gerekti.

    muslera
    douglas marcao luyindama nagatomo
    fernando donk
    feghouli belhanda babel
    diagne

    gibi bir onbir oluşuyor bu şartlarda. peki hangimiz bu 11'i görünce içimiz rahat maç izleriz diyebiliyor? ya da geçen yıldan daha mı iyi, denk mi yoksa gerilemiş bir 11 mi? bir kesinlik var mı? bence yok.

    bu yüzden daha radikal hareket edilmeli. fernando ile yola devam etme taraftarı değilim ben. talipleri olur illa ki. bununla beraber belhanda ve diagne'den 20 milyon euro kadar gelir elde edemezsek tüm yaz transfer dönemi sekteye uğrar. bu yüzden erkenden kendilerini satmaya çalışmalıyız. belhanda hadi neyse de diagne ile sezona başlamak kesinlikle felaket olur. her gün absürd bir açıklaması çıkıyor adamın. camianın büyüklüğünün dahi farkına varamamış, hala kendisini kasımpaşa'da ya da 3-5 yıllık geçmişi olan çin takımlarında sanıyor. bu yüzden;

    muslera
    (transfer) marcao luyindama nagatomo
    (transfer) (transfer)
    fegouli (transfer) (transfer)
    (transfer)

    asgari 6 tane ilk 11 oyuncusuna ihtiyacımız var daha güçlü bir takım yaratmak için. 1 yıl daha idare ederiz dersek de mariano ve fernando'ya dayanabiliriz, ki bu şartlarda bile 4 tane oyuncu gerekiyor. işimiz zor ama satışlardan gelecek paraları iyi değerlendirmek gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın