• 152
    ffp ve yabancı sınırını baz alıp kaliteyi artırıp ligi tekrar almamızı, avrupada ise 2018/2019 sezonuna göre daha başarılı olmamızı sağlamak için büyük önem sarf edecek dönem.

    kalecilerden başlayalım. muslera bizle. ismail'in yedek kaleci olmak için bile pek güvenilir olmadığı açık. dedikodular doğru ise ankaragücü'nden altay bayındır çok güzel bir transfer olur. izlediğim kadarı ile şutları genelde tek hamlede karşılayamama gibi bir sıkıntısı var ama yaşı cok genç, muslera'nın tecrübeleri ve tafo'nun eğitmenliği ile kendini muslera sonrası dönemin as kalecisi olarak hazırlayabilir, o zamana kadar da muslera'yı yedekleyebilir.

    beklere gelirsek, şuan mariano, linnes, nagotomo, emre taşdemir ve ömer bayram bulunuyor. mariano'yu satacağız gibi gözüküyor. bir şekil ömer'i de elden çıkarırsak bedavaya douglas eklemesi ile kalite düşer ama sattığın kadar al kuralını düşünürsek para harcamadan yeterli sayılabilecek bir rotasyonumuz olur.

    stoperlerde, ilk iş luyindama'nın bonservisi 5 milyon euro'ya alınacak. luyindama-marcao gibi son yılların en sağlam ikilisi ile başlanacak sezona. bedavaya alınabilirse semih kaya şampiyonlar ligi kadro kayıt kuralları içinde kolaylık sağlayabileceği için güzel bir ekleme olabilir. ahmet'i satabilirsek satarız. marcao-luyindama-semih-donk-gökay? yine gayet yeterli bir rotasyon.

    orta saha bu transfer dönemi için en önemli kısım olacak. badou kirası bitti, geri alınmayacak. 6 numara için fernando'nun gitmeyeceğini düşünürsek fernando-donk gayet yeterli. fatih hoca'nın 4-3-3'ten vazgeçmeyecegini ve şampiyonluğun en önemli kahramanlarından belhanda'nın satılmayacağını düşünürsek belhanda'nın yanına kaliteli, pas oyununa yatkın, iki yönlü oynayabilecek bir 8 numara ve yine selçuk ve donk ile as oynayacak 3lüyü yedekleyebilecek yerli bir orta saha gerekli. basında adı geçen bennacer ve taylan antalyalı sırasıyla bu açıkları doldurabilir.

    kanatlar için de önemli kararlar verilecek. onyekuru sezonun bizim açımızdan en önemli oyuncularındandı. tekrar kiralanabilirse çok doğru bir iş olur. o olmazsa bruma'nın kiralanması da düşünülebilir. babel'in artık bizim oyuncumuz olduğunu düşünüyorum. sol kanat için babel-onyekuru(bruma) çok kaliteli bir rotasyon. sağ kanatta feghouili'nin umarım serbest kalma maddesini bir şekil yok edebiliriz. sinan gümüş bizle olmayacak gibi duruyor. yunus'un feghouili'yi en iyi şekilde yedeklemesini beklemek zorundayız bence çünkü adı geçen deniz türüç gibi oyunculara bonservis verebilecek durumda değiliz şuan.

    forvet bölgesi geçen yıl kanayan yaramızdı. eren derdiyok ayrılıyor. diagne de bence kesinlikle satılacak. mitroglou'nun kiralık sözleşmesi sürüyor, kendini pek gösteremedi, takım ile kimyası da pek tutmamış gibi. sözleşmesinden çıkar mıyız pek emin değilim ama. diagne yerine önde pres yapabilecek, pas oyununa katılıp duvar olabilecek ve daha hızlı bir santrafor bulmalıyız. rotasyon için de umut bozok, türk olması, galatasaraylı olması ve son sezon ile beraber piyasasının düşmesiyle ideal bir tercih bence.

    gidenler:
    eren 0
    sinan 0
    muğdat 0
    ömer ?
    ahmet ?
    mariano 3
    diagne 15

    gelenler:
    babel 0
    douglas 0
    semih 0
    onyekuru/bruma kira
    bennacer 7
    umut bozok 4
    taylan antalyalı ?
    1. santrafor ?

    muslera(altay)
    linnes(douglas)-luyindama(semih)-marcao(donk)-nagotomo(emre)
    fernando(donk)
    belhanda(selçuk)-bennacer(taylan)
    feghouili(yunus)-x(mitroglou,umut)-babel(onyekuru)

    kağıt üstünde bu tarz bir kadro kurulabilir mi kurulabilir. gelecek santrofora da çok bağlı.o bölgede bizi asla düşündürmeyecek çok kaliteli bir oyuncu bulmalıyız. ama her şeyden önce bu transfer döneminde hem scout departmanı hem fatih hocam şapkadan tavşan çıkartmalı.şöyle ki ; yukarıdaki oyunculara ek olarak anadoludan bir transferden beşiktaş'taki dorukhan katkısı almak ya da altyapıdaki bir gencimizden trabzon'daki abdülkadir parmak katkısı almak elimizi çok rahatlatır. ffp gibi zorlu durumlar varken böyle şans anları da gerekiyor. umarım kadro ve rotasyon kalitesini bir üst sınıfa gecirecek bir transfer dönemi yaşarız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın