• 3812
    felaket bir sezon gecirdiler. ancak buyuk takimlar icin silbastan yapabilmek cok onemli bir firsattir. fenerbahce de bu yaz sifirdan bir takim kuracak pozisyonda. finansal olarak rahat olmadiklari ortada, ancak finansal fair play'e uymak gibi bir dertleri olacak gibi gorunmuyor, zira hakli ya da haksiz, galatasaray'i 3 kez ustuste sampiyon yapmamayi ve seriyi bozmayi daha onemli goruyorlar.

    volkan, soldado, ayew, neustadter, valbuena, ismail, tolga, sener, slimani, benzia, kameni, frey takimdan ayriliyor. bu inanilmaz birsey- zira bu oyuncularin maas ortalamasi 2 milyon euronun uzerinde, yas ortalamari 30'un uzerinde, ve uzerine gelecek kurulabilecek performans gosteren tek oyuncu yok. bu inanilmaz bir butce bosalmasi. kisacasi fenerbahce'nin gectigimiz yillardaki problemi, artik bitmis veya guvenilmez yasli oyuncular uzerinden iskelet kurmakta israr edip (nani, van persie vs ile baslayan, sonra valbuena, slimani vs ile devam eden), sonra takimi yan parcalarin tasimasini beklemekti. simdi ise yillarin hatalarinin %90'inin kontrati ayni anda bitiyor.

    diger yandan iyi bir takimda, iyi bir teknik direktorle verimli olabilecek iyi parcalar var. isla, hasan ali, topal, dirar oyle ya da boyle yararli olabilecek oyuncular. buna ek olarak potansiyelli genc oyuncular da var: miha zajc, jailson, eljif elmas, ozan tufan, berke ozer gibi.

    burada ve kamuoyunda sanilanin aksine, fenerbahce'nin isi o kadar da zor degil, aksine daha kolay. 5 tane dogru transferle takimin cehresi tamamen degisir, ve fenerbahce avrupa'yi ve kupayi tamamen unutup, seneye saha ici ve disi butun gucuyle sampiyonluga asilabilecek noktaya gelebilir.

    daha teknik olursak.
    1) tecrubeli, guvenilir bir kaleci,
    2) skrtel'in yanina ayagi duzgun bir stoper,
    3) bir ofansif orta saha,
    4) birebirde etkili bir sol kanat hucumcusu,
    5) sirti donuk oynamayi bilen santrfor

    fenerbahce bu 5 transferi dogru yaparsa, ic sahada 51 puanin en az 40'ini toplayacak noktaya getirir- ki bu da son sampiyonun 67 puan topladigi bir ligde deplasman maclarinin yarisini kazanmaya tekabul ediyor. tekrarlamakta fayda var- bu 5 pozisyonda ligin en iyi 3 oyuncusunu saysaniz, arada mert gunok, marcao veya epureanu, nwakaeme, vedat muriqi gibi isimlere geliyorsunuz. yani bu transferleri dogru yapmak icin korkunc paralar harcamak zorunlulugu yok.

    burada is, son iki transfer doneminde negatif futbol akli gosteren yonetimin comolli'den kurtulup dogru yola girebilmesinde. eger hamleleri dogru yaparsa, galatasaray'in 19/20 sezonunda en guclu rakibi yine fenerbahce olacaktir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın