• 21641
    kendisine yakıştırılan veya yakıştırılmaya çalışan topçuları okudukça içim kan ağlıyor. galatasaray bu kadar sıradan ve basit bir yer mi diye kendime sormadan edemiyorum.

    bu oyuncuların başında hiç şüphesiz futbolla alakasını kesmiş arda turan geliyor. milletin karısına asılıp hastanede silahını ateşleyen maganda ve magazine mal olmuş bir şahıstan futbolcu diye bahsetmek 1 hataysa, onu galatasaray'a yakıştırmak 28739 hatadır bana göre. bunun dışında lokman gör'ü de yakıştıran var, taylan antalyalı'yı da, şener özbayraklı'yı da. bir transfer sezonunun amacı takımın mevcut kalitesini yukarıya çekmek fakat bu oyuncular kaliteyi ne kadar düşürebilirizin özneleri olurlar.

    2018-2019 sezonu şampiyonu apoletli bir takım olarak, başta fatih hoca'ya ve yardımcılarına gerekli kadro revizyonu ve planlaması konusunda sonsuz güveniyorum. ortada marcao, luyindama transferleri ve kiralık olarak alınıp maksimum düzeyde verim kazanılan onyekuru örnekleri var. o yüzden burada kim hangi ismi ortaya atarsa atsın, böyle vasat topçuların bırakın galatasaray'da oynamayı, florya'nın sınırlarından bile geçemeyeceğini biliyorum.

    lakin mevcut kadro kalitemizin düşüklüğü bizi üzerinde ciddi şekilde düşünmeye sevk ediyor. ilk 11 + kostas ve linnes dışında a takım oyuncusu kalitesine sahip bir futbolcumuz yok. şampiyon olarak ve rotasyonlu çıktığımız 24 mayıs 2019 sivasspor galatasaray maçı bir kez daha gösterdi ki kutlamaların hemen ertesi günü takımdan şutlanması elzem bir sürü isim var.

    bu kadroya "rağmen" şampiyon olup da yeni sezona bu isimlerin olduğu bir kadro ile başlayıp yine şampiyonluk beklemek aptallık olacaktır. kaldı ki transfer dönemlerinin amacı kaliteyi yükseltmek. o yüzden ahmet, semih, selçuk, ömer bayram gibi isimlerin olduğu bir kadroyla yeni sezona başlarsak büyük skandal olur. iki farklı 11'imizin de şampiyonluğa oynayabilecek düzeyde bir kadro derinliği değil istediğim, fakat 3 kulvara yarışan bir takımsan, avrupa'ya gözünü diktiysen, ligde yine şampiyonluk tek parolan ise o zaman bu oyunculardan mutlaka ama mutlaka vazgeçmek zorundasın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın