resim
Abdullah Mucib Avcı
Görev:Teknik Direktör
Takım:Trabzonspor
Yaş:60
Uyruk:Türkiye
  • 1754
    kendisini baya baya hasta bir adam bana kalirsa. bazi yalanlara inandirmis kendini onlari tekrarlayip duruyor. nedir o yalanlar.

    19 mayıs 2019 galatasaray istanbul başakşehir maçından sonra aciklamasinda aynen şöyle buyurmus ki bu ve benzeri laflari daha öncede söylemişti: "bu lige önemli bir renk katıyoruz, oyun oynuyoruz. kupamız belki yok ama istatistikler, oyun gücünün tamamen senin elinde olduğunu gösteriyor."

    yani şu açıklamalari nasıl bir inanmışlıkla yapiyor bilmiyorum ama inanilmaz doga ustu bir futbol oynattigini sanan abdullah avciya soralim bakalim.

    senin takiminin bu sezon ligde attigi gol sayisi 48. mac basina 1.5 bile etmiyor. bu gollerin hepsini de acip izleyelim bakalim. karsimiza visca'nin insanustu performansi ve duran toplardan baska bir elin parmaklarini gecen pozisyon cikacak mi?

    peki sayin avci. kibirden yaptigin hatalari goremiyorsun ama sana hatirlatalim. avrupanin en yasli kadrosunu sen kurdun sen. şu rezalete imza atip bir de ustune sampiyon olsaydin cok buyuk bir is mi yapmis olacaktin. veteran oyuncu toplulugu sahaya cikmis hafif tempoda pas yapiyor ve sen buna iyi oyun mu diyorsun. lige renk kattigini mi zannediyorsun. okan buruk, sergen yalcin, unal karaman, hikmet karaman hepsi de senden daha buyuk is basardi bu sezon, cok daha kisitli butcelerle cok daha iyi isler cikardilar. ve takimlarindan ayrildiklari zaman guzel anilar birakacaklar. sense 55 milyon euroya super ligin kosamayan 20-30 dakikayi ancak cikaran veteran toplulugunu birakacaksin.

    konusmalarinda surekli ne kadar yenilikci oldugundan bahsediyorsun, icten ice hep "gelenekselci" olarak nitelendirdigin fatih terimi kucumseyisini o kadar net belli ediyorsun ki. peki soruyorum, iyi kotu 27 yasinda forvet diagne, 21 ve 25 yaslarinda caki gibi iki stoper ve de ligde 16 gol atan 21 yasindaki onyekuruyu getirten terim gelenekselci sen modern, avrupa futbolu oynatiyorsun oyle mi? bu adamlari galatasaraya kim getirdi biliyor musun ayrica? terimin 3.doneminde kurdugu scout ekibi buldu da getirdi. sen ne yaptin peki. 10 senedir basinda oldugun takima diline pelesenk ettigin cengizden baska kimi buldun da getirdin.

    cok istedigin istatistiklere de acip bakalim topla oynama yuzdesinde, yapilan toplam pasta, ceza sahasina girislerde galatasaray ligin ikinci yarisinda senin veteranlarina kac fark atmis bir bakalim.

    simdi besiktasa mi gidersin fenere mi bilmem. ama sunu bil ki sen ve senin takimin bu ligin rengi falan degilsiniz. her acidan kanserli organizmasiydiniz ve galatasaray kesti atti o organizmayi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın