resim
Emre Akbaba
Takım:Eyüpspor
Mevki:On Numara
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Türkiye
  • 1992
    daha önce kendisi hakkında kısa bir entry girmiştim (bkz: #2668568), ameliyat sonrası röntgenini gördükten sonra daha ayrıntılı bir entry girilmesini isteyen renkdaşlar oldu, naçizane kendisi üstünden sakatlıklar hakkında bilgi vermek isteğim oyuncumuz.
    ilk olarak futbol gibi yarışmalı ve kontakt -temaslı- sporlarda sakatlıklar ve spora dönüşler çok faktörlüdür.
    sakatlık faktörleri,
    *antreman seviyesi
    * kondisyon
    * beslenme
    * psikolojik ve mental durum -sanıldığından çok daha önemli-
    * saha ve hava koşulları
    * beslenme gibi bir çok faktörden etkilenir. aynı şeyler spora dönüş için de geçerlidir. spora dönüşte ayrıca seçilen tedavi yöntemi de belirleyicidir. örnek vermek gerekirse, menisküs yırtığı olan bir sporcuya parsiel menisektomi yani menisküsün yırtık kısmının çıkartılması ameliyatı yapılırsa dönüşü bir kaç hafta olacakken, menisküs tamiri yapılırsa bu süre 6 aya kadar uzayabilecektir. aynı durum emrenin kırığı için de geçerlidir.
    emrenin kırığına yapılabilecek 2 ameliyat türü mevcuttur.
    1. vida-plak tespiti (bkz: #2668953) burda arkadaşımız bahsetmiş. bu tespitte kırık vidalar ve plaklar ile tutturulur ve kaynaması beklenir. kırık kaynamadan tam yük verilemez, kas kaybı fazla olur, uzun sürer.
    2. çivi tespiti. bu yöntemde kemiğin içerisine bir boru olarak tabir edebileceğimiz implant yerleştirilir, üstten ve alttan vidalar tespit edilir, yük bu çivi üstünden aktarılır. bu yöntemde hasta ameliyattan hemen sonra ağrısı el verdiği ölçüde kırık bacağının üstüne basıp yürüyebilir. yük verilmesi kırık iyileşmesini de aynı zamanda hızlandırır. yük verileceği için kas kaybı da daha az olur diyebiliriz.
    emre için tercih edilen yöntem 2. yöntem, ameliyat sonrası filmine baktığımızda ise son derece güzel bir ameliyat yapıldığı, olası bir kaynamama için de ameliyat esnasında gerekli tedbirlerin alındığı anlaşılıyor.
    bu yöntemle emre en kısa sürede fizik tedavisine başlayacaktır. burda sakatlıktan dönüşte en önemli faktörlerden biri olan psikolojik durum devreye girer. moralini yüksek tutmalı ve üstüne fazla gidilmemelidir. ne zaman sahalara döner onu tabi ki doktorumuz yener bey karar verecektir, fakat yapılan ameliyattan dolayı kendilerini tebrik edip ellerine sağlık demek gerekir.
    iddia edildiği gibi önümüzdeki sezonu kapatacağını düşünmüyorum, devre arasından sonra ufak ufak döner inşallah diye umut ediyorum. ama ben bunu standart bir duruma göre yazıyorum, en doğru bilgiyi ilerleyen dönemlerde yener bey bizlere verecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın