resim
Mbaye Diagne
Takım:Al-Qadsiah
Mevki:Santrfor
Yaş:32
Boy:1.91
Uyruk:Senegal
  • 1930
    diagne'yi hayalinizdeki galatasaray'a yakıştırmıyor olabilirsiniz, gerçekten de eleştirilecek birçok yönü var. fakat senin sağ bekin maçı satsa ancak bu kadar kötü oynar, ortasahanda belhanda hariç çift yönlü katkı veren bir allahın kulu yok, kalecin ilk devre boyunca sıçıp sıvadıktan sonra futbol oynamayı ancak hatırlamış. yani böyle vasat bir takımda yatıp kalkıp diagne'yi eleştirmek cidden çok saçma. (bkz: 11 mayıs 2019 çaykur rizespor galatasaray maçı)

    sanırsın barcelona'yız da ortamı diagne bozuyor. adam oynuyor işte, pozisyona giriyor, kaçırıyor, deniyor, bir daha deniyor, atıyor, attırıyor. sezon sonunda da +10 milyon bir paraya gidecek. ama feghouli aldığı bu maaşı başka bir yerde bulamayacağı için %99 hiçbir yere gitmeyecek mesela. canı oynamak istemezse yapabileceğin hiçbir şey yok. ilk devre boyunca canı oynamak istemedi, mecburiyetten sinan gümüş'le kadro kurduk. seneye yine oynamak istemezse yine yapabileceğimiz bir şey yok.

    keza nagatomo, mariano ve fernando gitse bile dişe dokunur bir bonservis bedeli kazandırmayacak, performansları da yaşları itibariyle her sezon biraz daha düşecek. yani "bu para diagne'ye verilir mi" diye öfke saçan adamların mariano'ya, feghouli'ye verilen paraları görünce duvara kafa atması, kendini zincirle dövmesi lazım. diagne en kötü ihtimalle aldığımız paranın bir milyon euro azına satılır çünkü. ama öbür oyunculardan yediğimiz kazığın hesabı yok.

    çilek dönemi bitti arkadaşlar. euro'nun 7 lira olduğu ülkede eskisi gibi drogbalarla baroslarla oynayamazsın. artık bitti o devirler. aldığımız oyuncuların hatasına seve seve sabredeceğiz, daha iyisini yapması için destek vereceğiz. sonra satıp daha iyisini alacağız. böyle böyle büyüyeceğiz. kendi oyuncuna hata yaptı diye ana avrat küfür edersen sadece bu süreci baltalamış, kendi takımına zarar vermiş olursun. "bas parayı, 30 yaş üstü kaliteli adamı al getir" dönemi bitti artık, anlayın şunu lan.

    whoscored.com verilerine göre bu sezon süper lig'in en iyi iki santrforu diagne ve vedat muriqi'ydi, sofascore verilerine göre ise diagne ve robinho'ydu. senelik 3.5 milyon euro götüren slimani değildi, adebayor değildi, burak yılmaz değildi. 6 milyon euro verdiğimiz gomis, geçen sene peşpeşe üç penaltı kaçırıp az daha bizi şampiyonluktan ediyordu.

    kısacası diagne aldığı 2.35 milyon euro maaşa göre gayet verimli iş yapıyor. eleştirirken saçmalamamak lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın