• 56
    hayatın hiçbir alanına politika bulaşması taraftarı değilim. ama yaşadığımız adaletsizliğin, sınırların çok ötesinde olduğunu kavramamız gerekir. 31 mart 2019 istanbul seçimlerinin tekrarlanması kararı, ülkenin seçme hakkına yapılmış bir darbedir.

    ben kişisel olarak cemil meriç'in ''izm'ler idrakimize giydirilmiş deli gömlekleridir'' sözündeki felsefeye göre düşünen biriyim. benim için tüm ideolojiler bağnazlık üretir. çünkü ideolojiler bir tez üretir ama diğer tezlere doğası gereği kapalıdır. ancak düşünce tez, anti-tez ve sentez yolu ile gelişir. hangi kavram olursa olsun ideolojilerin eline düşerse dogmalaşır. akıl ve bilim bile dogmalaşır.

    aslında atatürk'ün dehası burda yatar. türkiye'de her kesim istediğinde atatürk'ün kendinden olduğunu göstermek için bir örnek verir. ama tam tersi atatürk'ün yaptığı, bu ideolojilere uymayan birçok işler de vardır. bunun sebebi atatürk'ün ideolojilere göre değil akla ve kalbe göre hareket etmesidir.

    benim için hangi ideolojiden olursa olsun, hangi partiden olursa olsun tüm iktidarlar yozlaşmaya mahkumdur. hele kapitalizmden sonra istisnai durumlar hariç, bir iktidarın en temiz anı iktidara geldiği ilk andır. bu yüzden hiçbir parti üst üste iki dönemden fazla iktidarda kalmamalıdır. uzayan iktidar, gücünü kaybetme korkusu ile gittikçe paranoyaklaşır ve sonunda mutlaka despotizme döner.

    bu durum tüm ideolojiler için geçerlidir. çünkü evrim kuralları insan davranışlarının oluşmasında mutlak etkiye sahiptir ve tüm canlılar için geçerlidir. dolayısıyla benzer koşullar altında tüm insanlar benzer tepkileri verir.

    yani anlayacağınız, ben burda hiçbir partinin savunuculuğunu yapmıyorum. herhangi bir partiyi de tutmuyorum. tüm partiler benim için aynı. ama burada ülkenin seçim hakkına karşı yapılmış büyük bir yanlış var. ve bu yanlışı yapanlar aynı şekilde galatasaray'a da saldırıyorlar. bu durumun sözlükte konuşulması kadar doğal bir şey yok. normal dönemde politika yapılırsa herkes tepki gösterir zaten. emin olun çoğunluğumuz, aynı şeyi başka bir parti yapsa da yine bu duruma ses çıkarılmasını destekleyecektir.

    bir parti olunca karşı çıkıp diğer parti olunca susan varsa zaten dümdüz particiden başka bir şey değildir. ciddiye almaya değmez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın