• 49
    1-eğer sözlüğe siyaset bulaşmasın diyorsan, mecidiyeköy'deki milyarlarca liralık ali sami yen arazisini alıp yerine 1/3 değerinde stad verdiklerinde "galatasaray'a dedava stad yaptık" demelerine itiraz etmeyeceksin.

    2-eğer sözlüğe siyaset bulaşmasın diyorsan, passolig’e haraç vermeden maça gidemeyecek olduğunda bunu dert etmeyeceksin.

    3-eğer sözlüğe siyaset bulaşmasın diyorsan, erzurum’da kış günü, gündüz nispeten daha sıcak bir havada oynanabilecek bir maçın sadece senin takımına özel olarak akşam saatine alınıp -14 derece oynanmasını sineye çekeceksin.

    4-eğer sözlüğe siyaset bulaşmasın diyorsan, aynı hareketten dolayı rakip takım oyuncusu 1 maç ceza alırken senin oyuncunun 3 maç ceza almasına kızmayacaksın.

    5-eğer sözlüğe siyaset bulaşmasın diyorsan, teknik direktörünün hakkını aramak için iki kelam laf ettiğinde 10 maç ceza almasını susup kabulleneceksin.

    6-eğer sözlüğe siyaset bulaşmasın diyorsan, zat-ı alilerinin kurduğu takım şampiyon olsun diye hakemlerin göz göre göre hakkını yemesine göz yumacaksın.

    7- eğer sözlüğe siyaset bulaşmasın diyorsan, federasyon başkanlarının birileri tarafından atanmasına eyvallah diyeceksin.

    ibrahim tatlıses’in “urfa’da oxford vardı da biz mi okumadık” dediği gibi memlekette adalet vardı da biz mi siyaseti her yere bulaştırdık?

    işin aslının, her inanç ve yönetim sisteminin merkezinde yer alması gereken “adalet” duygusunun olmamasından değil de sıradan bir seçim iptali olduğunu düşünürsen haliyle spor sözlüğüne siyaset karışmış gibi görünür ki aslında o, hava gibi su gibi ihtiyacımız olan adalete olan özlemden dolayı bir haykırıştır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın