resim
Néstor Fernando Muslera Micol
Takım:Galatasaray
Mevki:Kaleci
Yaş:38
Boy:1.90
Uyruk:Uruguay
  • 9455
    2018-2019 sezonunda hak ettiği övgüleri sonunda alan kalecimiz.

    şu adamın önünde sene başı kim oynar diyorduk? serdar-maicon.
    kim oynadı? ozan-serdar, bazen ozan-maicon.
    maicon güzel adamdı ama defoları vardı. ozan çok iyiydi ancak gençti. serdar maldivler fatihi olmayı seçti. şunların arasında yine en verimlisi ozan kardeşimiz oldu.
    devre arası kalecinin önündeki ikili değişti. bir tane çok kuvvetli, temaslı, çabuk, süratli, topla çok cesur ve risk almayı seven stoper geldi. bir tane de daha sakin, daha partnerinin boşalttığı alanı koruyacak stoper geldi. gelenlerin toplam maliyeti de bir kjaer-skertel falan değil. ama görüyoruz ki onlardan daha etkili. gelenlerin toplam maliyeti pepe'nin toplam maliyetine denk de olabilir.

    işte beğenilmeyen, it köpek muamelesi yapılan, kör denilen muslera 31 maçta 29 gol yemiş. 13 maçta kalesini gole kapamış. bu ne demek? 13 maçta çok efor göstermeden 1 gol atsan, takımın 39 puanı cebe atacak kaleci sayesinde demek. kalan 18 maçta da iki gol atabildiğin her maçı istatistiksel olarak kazanıyorsun. 1 gol attığın çoğu maçı da berabere bitirebiliyorsun. bir kaleci daha ne yapsın istiyorsunuz?

    seneye luyindama-marcao ile oynayacak. henüz 32 yaşında muslera. takım savunmasını daha iyi yapan, şu tandeme sahip takımla muslera 20 golden az yiyerek sezonu kapatacaktır.

    afrikalı servet çetin ile, sakar brezilyalı marcao ile, kazma mariano ile, affedersin fiziksiz derbi fatihi fernando ile. :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın