• 136
    yarınki maçın en önemli anahtarı sakin kalabilmek, skor gecikse veya maç içinde geriye düşsek bile beraberliğin de bizim için kötü skor olmadığını düşünerek sahada olmalıyız. benim gibi tribünde olacak kişiler bunun bilincinde olarak yerini almalı ve takımı maçın sonuna dek bıkmadan usanmadan, kem küm etmeden desteklemeliyiz.

    sahaya gelirsek maç içinde kritik eşleşmeler olacak, beşiktaş orta saha olarak bir tık bizden üstün bu sebeple donk - fernando - belhanda üçlüsü ile başlamalıyız diye düşünüyorum. donk' un varlığı takım içi dengeyi sağlıyor ve eksik yakalanmamızı engelliyor. beşiktaş adına atiba - ljajic - burak bağlantısı önemli bu bağlantıyı kesebilirsek avantajı elimize alırız.

    bir başka kritik eşleşme de sağ kanatta mariano - feghouli ikilisinin caner' e karşı kuracakları üstünlük, beşiktaş sol önde güven ile başlayabilir. pres gücünü yüksek tutmak için. burada zekanın çabukluğa üstünlük kurmasını bekleyeceğiz. mariano, feghouli' nin boşalttığı alanları iyi değerlendirmek zorunda içeriye veya dışarıya kat ederken pozisyonları hazırlama konusunda daha dikkatli olmalı.

    diğer kanatta ise onyekuru - gökhan gönül ikilisinin mücadelesi önemli olacak, gökhan yaşının artmasına rağmen bu sezonun genelinde yüksek bir performansı var. onyekuru, gökhan' ı takip etmek zorunda bir an boş bırakırsa gökhan cezalandırabilir. birde gökhan' ın duran toplarda x faktör olması, boyu kısa olmasına rağmen hem zamanlaması hem de iyi zıplaması sebebiyle ön direkte etkili oluyor, duran toplar için atiba ve vida' ya da dikkat etmek lazım.

    bir başka önemli eşleşmeye geçelim o da burak - luyindama olacak. burak' ın savunma arkamıza yaptığı koşulara cevap verebilmesi önemli bir nokta, marcao - donk - luyindama üçlüsünün bir gözü sürekli burak' ın üzerinde olacaktır. maç geneli bu üç futbolcumuz birbirine çok yakın olacaktır.

    beşiktaş savunması savruk bir görüntü çiziyor. özellikle mirin' e yapacağımız doğru presi, bölge presi ile birleştirebilirsek beşiktaş' ı hataya sürükleyebiliriz. hücumda belhanda - feghouli - mariano üçlüsünün yaratıcılığına mecburuz, bu üçlünün hazırladığı pozisyonları onyekuru - diagne ikilisinin yüksek oranda skor yapmasını bekleyeceğiz.

    birde muslera' nın yüksek konsantrasyon ile sahada olduğu dönemde neler yapabildiğini biliyoruz. karius' un da son haftalarda yükselen bir performansı var. bu maçta ibrenin bizden yana olmasını beklememiz gerekiyor. muslera' nın duran toplarda nasıl pozisyon alacağı önemli noktalardan biri.

    dilerim ki yarın gece zafer gecemiz olur ve şampiyonluk için ilk adımımızı atmış oluruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın