• 21496
    bu sene * şampiyon olmamak için yönetimi, teknik ekibi, futbolcusu; el birliği ile uğraşan takım.

    birinci büyük hatamız; kondisyoner tercihi. açık konuşalım; adam gibi bir kondisyonerimiz olsa, şu an liderdik. ilk yarıdaki saçma puan kayıplarından bir kısmını yapmazdık.

    küçük bir hatamız; ligin ilk yarısındaki santrafor eksikliği. kiralık illa ki biri bulunurdu, bu kadar mı çaresizdik? tamam, para yoktu ama kiralık yahu kiralık! yine ilk yarıda birçok puan kaybının önüne geçerdi. bu küçük bir hataydı bana göre, para olmayınca da yapacak bir şey yok açıkçası. ancak yine de hata, hatadır.

    sezonu bu 1,5 hatayla açtık zaten.

    ikinci büyük hatamız; sofiane fegouli yerine sinan gümüş tercihi. yorumsuz! sırf bu tercih yüzünden de ligin ilk yarısında çok puan kaybettik. gerçekten yorum yapmak bile istemiyorum.

    üçüncü büyük hatamız; mbaye diagne! bu adamdan vazgeçip kostas mitroğlu'na formayı vermedikçe şampiyon olmamız gerçekten mucize. artık giden para gitti, buna batık maliyet derler. o para asla geri gelmez. oynatıp da gelecekte gelmesi muhtemel paralardan olmayalım * şimdiki durumu değerlendirip ona göre gelecek yatırımlarımızı yapmalıyız. şampiyon mu olmak istiyoruz; o zaman kendini forvet sanan diagne oynamamalı.

    gömmeyelim arkasında duralım falan diyorsunuz *; iyi hoş da arkasında durulacak gibi değil yahu! her pozisyonda yerde adam. eren derdiyok da böyleydi ve en sinir olduğum yanıydı. bir kafa topuna çıkar sonra başını tutup yerde kıvranırdı. diagne ne yapıyor? adamın yanından geçerken bir şekilde kendini yere düşürtüp penaltı alma derdinde. bir alemin akıllısı kendisiydi zaten! ben de hakem olsam ben de penaltı falan vermem inanıp da. bafetimbi gomis de kaç defa penaltılık pozisyonda bulundu, hakemler verse verir o da düşse düşerdi ama adam ısrarla pozisyona devam edip mücadele ediyordu.

    hadi bunu geçtim, hızlı bir adam değil. kostas da değil ama en azından hızlı düşünebiliyor. diagne nin düşüncesi de yavaş. topu ayağına aldığında ne yapacağına dair hiçbir fikri yok. tek yapabildiği fiziğiyle top saklama düşüncesi ve bir şekilde frikik, penaltı kazandırma fikri. ha, eğer topu ceza alanına getirip önüne servis edebilirsek belki gol de atar. hoş, onu da yapabildiğini görmedik ya diyelim yapabiliyor; yahu büyük takımda oynuyorsun. rakip sana asla o kadar alan bırakmayacak. topu ceza alanında bekleyip top gelirse gol atarım dersen asla o top sana gelmez.artık herkes iyi kötü defans yapabiliyor. hareketli hücum yapamazsan var olamazsın. hele büyük takım topçusu hiç olamazsın.

    bir de üzerine birçok adamı çektiği için orta sahalarımız çok gol atmaya başladı diye savunulan bir yönü var. kusura bakmayın ama o rakip defansların iş bilmezliği. bizim defanslarımız da zaman zaman bu tip saçma goller yiyor. çok net hatırlıyorum bir maçta kanattan bir oyuncu çizgiye kadar indi, bir forvet de ön direğe koşu yaptı. bizim 4 savunmacımız da onunla beraber içeri koştu. kanat topu penaltı noktasına çevirdi, oraya koşu yapan rakip orta alan oyuncusu da çok rahat bir şekilde golü attı. hangi takım, hangi maç; isimler inanın aklımda değil. son derece az gol atan bir forvet ve orta alan oyuncusuydu, lig içinde bile göze batan adamlar değiller. buradan çıkarmak istediğim sonuç; adam paylaşımını hatalı yapan bu şekilde pozisyon verir tabii ki.

    tüm bunların yanında adam yetenekli de değil. oyun aklı yok, oynamaktan çok hakemi aldatmayı düşünüyor, yetenek yok; sadece fizik var. onu da o kadar etkili kullanabildiğini görmedim daha. gerçekten 10 mn euro neyine verdiler bu adamın? en son böyle bir kazığı tarık çamdal'da yemiştik sanırım. sene sonu 3 mn euro ya bile razıyım bir şekilde postalasınlar şu adamı. asla ilk 11 oyuncumuz olamaz. az maaş alsa yedek kalsın derdim ama yok, ilk 11 için alındı ve ilk 11 ayarında değil.

    bu saatten sonra kostas'a dönmek de risk. oyun yapısı değişecek vs. tüm ikinci yarı boyunca onunla oynayıp takım oyununa alıştırsaydık çok iyi olacaktı. biz ne yaptık, 10 mn diye diagne ile oynuyoruz. ileride gelecek 10 mn lerden de olalım diye herhalde!

    maalesef bu kadar hata yaparsan şampiyon olmak için dua etmekten başka çaren kalmıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın