• 21492
    29 nisan 2019 konyaspor galatasaray maçında bırakın golü, isabetli şut bile atamamasının sebebi, sezon genelinde, hatta birkaç senedir yaşadığı deplasman sorunundan kaynaklanıyor. tudor da, riekerink de, fatih terim de buna bir çare bulabilmiş değil. bazen oyun sıkışır, maç içerisinde istediğini yapamayabilirsin, hatta burada takım olarak bir problem olabilir, buna bir itirazım yok, ama bunlar her maçta olmaz. bu takım bu sezon 5 maç arka arkaya kazanamamış, ikinci yarıda da takıldığımız tüm maçlar dış saha. belli ki organizasyon ve hücum aksionları anlamında bir eksiklik var. mariano, belhanda ve feghouli üzerinden bir oyun kurma sistemimiz var, ancak kolay demarke edilebiliyor her üçü de. alan parzelizasyonunu iyi yapan ekipler, pas ve koşu yolu kanallarını tıkayınca oyunu hemen sol tarafa uzun topla açmaya çalışıyoruz, orda da nagatomo ve henry ikilisi ile sayıca az kalıyoruz. belki orta sahadaki diğer oyuncu - bu fernando, selçuk ya da ndiaye olabiliyor - yardıma gelmeye kalkabiliyor, fakat diğer üçlü kadar da efektif ve teknik olmadıkları için üretkenlik yok oluyor.

    bence marcao'nun dönmesi ve donk'un fernando yerine monte edilmesi ile bu sorun sezon sonuna ertelenebilecek kadar idare edebilir. donk'un orta saha becerisi ve tecrübesi bunu birkaç maçlık kaldırabilecektir.

    bu dediklerim deplasman maçları için geçerli. iç sahada taraftar ile o baskıyı kurup, bir şekilde rakibi hataya veya eksik yakalanmaya zorlayabiliyor ve gol pozisyonlarını bulabiliyoruz.

    bütün bunların yanında, bence artık kostas'ın ilk 11 başlaması da gerekiyor. diagne'nin istatistik namına oynadığından mütevellit etkisiz kaldığını düşünüyorum. tabi sebebi için tartışabiliriz, ama etkisiz kaldığı da gün gibi ortada. kostas pas ve pozisyon oyununa daha verimli olabilecek bir isim. gün geçtikçe form düzeyinin ve maç kondisyonunun arttığını sezebiliyorum.

    tabi hiçbir şey için bitmiş değil. hala 4/4 bu takımı şampiyon yapar. kaybedilen belki iki puan, ancak şampiyonluk gitmedi arkadaşlar, ortalığı velveleye vermenin manası yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın