• 85
    bir sürpriz olmazsa stoper ikilimizin donk ve luyindama olacağı karşılaşma.

    konyaspor iyi kapatıp akan oyunda gol atmamızı engellemeye çalışacak ve kontra ataklarla ya da duran toplarla gol arayacaktır.

    bunun önüne geçebilmek için umarım hafta içerisinde duran top kullanmayı çalışmışızdır. hem savunma hem hücumda bu maçta 3 tane dev oyuncumuz olacak sahada luyindama, donk ve diagne. akan oyunda gol bulamazsak duran toplarda bu 3 isme topu göndermeyi başarmalıyız. savunma açısından "orta kafa gol" yersek şaşırırım açıkçası. bu ikiliyle hava topundan gol yersek büyük başarı olur.

    bu 2 uzun ve sert stoperle hücumda ve savunmada avantajımız olacaktır. özellikle konyaspor gibi kapanan takımlara karşı böyle özellikler işimize yarar tabi kullanmayı becerebilirsek.

    avantajımızla birlikte dezavantajımız da beraberinde geliyor maalesef. donk ve luyindama ikilisinin nispeten ağır kalacağını sanıyorum. özellikle konyaspordaki hızlı hücum oyuncuları bizlere sıkıntı çıkarabilir. bu 2 stopere destek için, yani bu dezavantajı azaltmak için beklerimizin hızlı olması gerekir. sağ bekte mariano bir beyin olsa da hız olarak yavaş kalacaktır ve yerine de linnes'in oynaması çok daha iyi olacaktır. solda ise nagatomo oynar bence. fatih hoca beşiktaş maçından önce hazırlamak isteyecektir.

    stoper ikilimizin yavaşlığından oluşan dezavantajı ndiaye de biraz azaltabilir ama stoperlere yakın oynaması gerekir. bu durumda fernando hücuma yakın oynar.

    marcao'nun yokluğu geriden oyun kurma oyunumuzu bozacak maalesef ancak bu maçta çok da oyun kurmamıza gerek kalmayacak gibi geliyor bana. çünkü dediğim gibi konyaspor öyle bir kapanacak ki bizi uzaktan şuta ve ortaya zorlayacaktır. bu açıdan bu maçta belhanda'da ısrar edilmesi gerekir mi şüpheliyim. selçuk'un oyununu beğenmesem de uzaktan şut ve ortalarda nispeten azıcık da olsa belhanda'dan daha iyi. belhanda'ya haftaya beşiktaş'a karşı oynarken daha çok ihtiyacımız olacak. belhanda deplasman oyuncusundan çok ev sahibi takımı oyuncusu. evimizde beşiktaş'a karşı oynarken belhanda lazım bize. belhanda bu maçta çok yüksek ihtimal kart görecektir. daha doğrusu kolay kart göstereceklerdir. bu yüzden belhanda yedek başlamalı bence. baktık olmuyor o zaman sokarız oyuna.
App Store'dan indirin Google Play'den alın