2018-19 Türkiye Süper Lig 30.Hafta Maçı
19:00 Vodafone Park
4 - 1
  • 15
    burak yılmaz'ın kart görmemesini istediğim maç. burak sahada olduğunda bir skor tehdidi olabilir ancak beşiktaş'ın tüm oyununu bana göre olumsuz etkiliyor. pas organizasyonuyla, kanat akınları ile etkili olan beşiktaş, burak'ın takıma monte edilmesinden sonra defans arkasına, direkt ya da uzun toplar deneyen kısaca burak'a daha uygun oynamaya çalışan bir takıma dönüştü. sivasspor maçında * olduğu gibi ljajic,kagawa gibi oyuncular ilk hücum opsiyonu olarak burak'a pas deniyorlar artık. bununla beraber atak sonlandırma konusunda burak sayesinde daha etkililer. yani bulduklarını atıyorlar ki bunda dediğim gibi burak'ın olumlu anlamda etkisi var. sivas maçından önce de korkunç bir yüzdeyle oynadıklarını yazmıştım: (bkz: #2655207). sivas maçında da 6 isabetli şutta 2 gol buldular. yani verileri güncellersek son 3 maçta:

    -rize maçı 11 isabetli şut 7 gol,
    -başakşehir maçı 6 isabetli şut 2 gol.
    -sivas maçı 6 isabetli şut 2 gol.
    toplam (%47)

    bence 5 mayıstaki maçta burak'tan daha çok dikkat etmemiz gereken nokta duran toplar olacak. çünkü yanılmıyorsam ligde duran toplardan en fazla gol bulan takım beşiktaş.

    dahası burak sarı kart görür de cezalı duruma düşerse bir dünya algı kasacak beşiktaş taraftarı. o yüzden umarım bu maçta kart görmez burak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın