• 21241
    önümüzdeki 11 mart 2019 galatasaray antalyaspor maçı‘ndan itibaren kadıköy’e gidene kadar 3 maçlık galibiyet serisi yapması gereken takım.

    şampiyonluk yolunda en önemli haftanın bu hafta olacağını ve olası bir başakşehir puan kaybında (yüksek bir olasılık olarak görüyorum) yavaş yavaş havaya gireceğimizi düşünüyorum.

    asıl önemli soru şu:önümüzdeki maçlardaki kadro yapısı ne şekilde olmalıdır?

    fatih terim’in kafasındaki oyun şablonunu ikinci yarının başlamasıyla aşağı yukarı gördük fakat orta ikili ve sol kanadımız hatta ve hatta forvetlerimiz bu şablonu oynamak için uygun isimler malesef ki değiller.

    nacizane tavsiyelerime gelecek olursak; geçen seneyi 6 haftalık bir galibiyet serisi ile kapamıştık ve aynı kadro yapısını bu haftadan itibaren sahaya sürmemiz gerek.bu kadro yapısı oyunu çok ileride kurmadan kontrollü bir şekilde defans-forvet mesafesini kısa tutup sonuç almaya odaklı bir kurguya dayanıyordu. son birkaç hafta yaptığımız gibi (özellikle içerideki maçlarda)
    hurra defansı orta sahada kuran bir yapı değildi.

    kale ve defans için konuşursak geçen seneden farkımız orta ikilimiz ve kabul edelim ki oyun şablonunu geçtiğimiz yıldaki gibi kontrollü geçişlerle sağladığımız bir oyunda artıda olacağımız bir ikili. kaleci ve beklerimiz aşağı yukarı aynı katkıyı verecek seviyede.

    orta sahaya gelirsek burada kadro içi bir revizyonun şart olduğunu düşünüyorum. geçen sezon orta ikilide oynayan fernando-donk ikilisine yine aynı görev verilmeli ve bu iki futbolcudan hücum katkısı beklememeliyiz. bu ikili bu işi geçen senenin son haftaları çok iyi yapmıştı ve tabir-i caizse çakılı oynamaları önlerindeki üçlü ve forvetin hücumdaki özgürlüğünü arttırmıştı. yani asli görevleri rakibin orta saha ve defansı ortadan delmesini engellemek ve önlerinde oynayan oyunculara hücum özgürlüğü sağlamak olmalı.

    önlerindeki üçlüyü ise solda belhanda ortada badou ve sag kanatta feghouli olacak şekilde kurmalıyız. bu bölgede badou’nun yapacağı şok preslerden hiç beklenmedik gol pozisyonları çıkabileceğini düşünüyorum. ilerideki pres eksikliğini tek başına iki tık yukarı çekebilecek bir isim badou. ayrıca o bölgede beklenmedik bir şekilde skor katkısı da verebilir osmanlıspor zamanlarından aşina olduğu bir bölge çünkü.

    forvette ise kim formdaysa o oynasın iki forvetimiz de pres yapmayı sevmeyen ve ayağına top gelmesini isteyen, birbirinin az biraz değişiği olan aynı tarz forvetler bu yüzden bu bölgede kimin oynadığının herhangi bir önemi yok.

    muslera
    mariano luyindama marcao nagatomo
    fernando donk
    feghouli ndiaye belhanda
    diagne

    üzülerek söylüyorum ki malesef o baskın karakterli,rakibi ısıran, defansı orta sahada kuracağımız futbolu orta sahamız değişene kadar layıkıyle oynama şansımız yok. sezon sonuna kadar geçici olarak skor odaklı bir oyun için böyle bir dizilişle oynamanın elimizden gelenin en iyisi olduğunu ve bu kurgunun ve kadronun maçları öyle veya böyle bir şekilde galibiyetle kapatacağını düşünüyorum.

    sen şampiyon olacaksın!
App Store'dan indirin Google Play'den alın